WhatInStartup


Despre programele ce se lansează deodată cu Windows-ul (deci sunt în start-up) am mai vorbit de-a lungul timpului. În 2007 despre msconfig.exe, iar anul acesta despre Glary Utilities, care oferă şi un astfel de control. Mai avansat e Start-Q. Dar dacă dorim o soluţie foarte simplă şi rapidă, NirSoft, specializaţi în programe mici, eficiente şi de regulă portabile, ne oferă WhatInStartup. Despachetaţi arhiva, lansaţi executabilul şi veţi vedea o fereastră ca mai jos, ce enumeră aplicaţiile configurate să pornească la lansarea sistemului de operare. Selectaţi ce nu vă interesează şi click pe biluţa roşie – atât! (Ca să reactivaţi, evident click pe biluţa verde.)

imagine

Dacă nu aţi mai făcut până acum “curăţenie” acolo veţi găsi multe aplicaţii inutile. Teoretic ar trebui să le recunoaşteţi, după nume, după iconiţă, fiind uşor de “cernut” ce vă trebuie şi ce nu… La mine de exemplu apare Google Talk – evident că vreau să pornească cu Windows-ul. Sau MSSE, antivirusul de la Microsoft. Sau geniala aplicaţie Dropbox. Dar poate nu vreau să stea în memorie aplicaţia Google ce caută actualizări; sau cea de la Java tot pentru actualizări… Dacă aveţi dubii legat de o anumită aplicaţie din listă, căutaţi pe internet. (În paranteză fie spus, eu pentru astfel de probleme folosesc CCleaner, dar mi-a plăcut WhatInStartup pentru că nu cere instalare şi pentru că e orientat/specializat pe această sarcină.)

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Geo_777 spune:

  Un program foarte util pentru aceste sarcini mai este si Autoruns, http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx, scris chiar de unul din inginerii Microsoft (daca nu ma insel). Prezinta foarte multe din elementele care ruleaza automat la pornirea Windows-ului, inclusiv procese vitale si servicii. Eu l-am folosit de multe ori si la detectarea virusilor care se executau automat :D. Este destul de complex, asadar recomand folosirea lui doar de persoane care stiu ce fac.

 2. Cristi spune:

  Subscriu la ce a scris Geo_777

  Autoruns este cel mai puternic utilitar de acest gen. Exista chiar si un fimulet in care se demonstreaza cat de usor este sa gasesti troienii filtrand aplicatiile Microsoft si selectand „Verify Code Signatures”.

  De asemenea, o serie de „lipitori” pot strica winsock sau alte componente de genul, caz in care tot cu acest utilitar pot fi indepartati.

  Un driver nedorit se poate indeparta la fel de usor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *