Antenna… radio


Vă amintiţi vremurile când, pentru a asculta anumite posturi de radio, legam antena de calorifer? Astăzi lucrurile s-au schimat mult, iar propagarea nu se mai face doar prin aer ci şi prin AIR, platforma Adobe care face posibile atâtea aplicaţii, printre care şi Antenna. Am citit despre ea pe mai multe bloguri şi în final m-am decis să o încerc şi eu. În captura de mai jos vedeţi că sunt incluse în aplicaţie şi posturi româneşti, vreo 44, dar nu toate funcţionale. Dacă vreţi să ajungeţi rapid la România mai bine mergeţi pe tabul Country, dar dacă preferaţi steguleţul, în versiunea testată de mine e pe rândul al 2-lea, coloana a 5-a.

imagine

Vă spun sincer că pe mine nu m-am interesat atât de mult pentru posturile româneşti. Nu că aş avea vreo pasiune pentru posturi iraniene, braziliene sau norvegiene. Nu. Există însă un tab Genre care îţi permite să alegi uşor un post cine ştie din ce ţară, care difuzează muzică clasică, pop, retro ş.a. Desigur, mai pici peste un buletin de ştiri (şi atunci schimbi), dar cu puţin noroc poţi da de canale cu vorbărie puţină şi muzică multă. În funcţie de… mood alegi ce vrei. Ultimele posturi ascultate sunt salvate în tabul Recent, ceea ce înseamnă că poţi să te întorci uşor la un post ce l-ai mai ascultat. Ca orice aplicaţie AIR arată bine şi consumă ceva mai multă memorie. Alternative tradiţionale? Screamer Radio sau Radio Sure. A! Să nu uit: Antenna oferă şi spaţiu de discuţii (chat – iconiţa de lângă cea i-nformaţii) între utilizatorii aplicaţiei.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Peter spune:

    O alternativa la Antenna sau la cunoscutul WinAmp poate fi Nexus Radio, o aplicatie excelenta la care se regasesc mai toate optiunile descrise mai sus. In plus, mai are si facilitatea de inregistrare a melodiilor ascultate. Are skin-uri, are chat, are chiar si o functie de cautare a melodiei (dupa nume sau dupa trupa – autor). Este gratuit si dispune de o baza de date impresionanta cu posturi de radio, actualizata permanent.

  2. boieru spune:

    The best is: Screamer Radio.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *