Site-ul dvs. în iPad


La sfârşitul lui ianuarie Radu a relatat într-un articol despre iminenta lansare a produsului din marca Apple iPad. Între timp acesta a fost pus în vânzare pentru început doar în S.U.A iar vânzările au depăşit aşteptările (peste 300.000 de iPad-uri vândute în prima zi), stocul fiind epuizat până în 12 aprilie. Se pare că Europa va "gusta" din iPad în valuri de la vest la est, în Marea Britanie fiind preconizată ziua de 24 aprilie ca dată de start. În materialul mai sus-amintit Radu s-a amuzat despre acest articol de pe BloggingPro. Oare să credem că la aşa vânzări rapide de iPad-uri autorul acelui articol a primit comisioane grase? Eu am remarcat doar faptul că a fost uitat motivul numărul unu pentru care fiecare blogger serios ar fi nevoit să îşi achiziţioneze de urgenţă un iPad: urmărirea repetată a modului de vizualizare a propriului site în iPad. Da, aţi citit bine, eu pornesc de la premisa că de fapt orice blogger serios are nevoie de toate modelele de monitoare. Implicit trebuie să recunosc că nu sunt un blogger serios 🙂 .

imagine

Nici nu aş avea nevoie de un iPad căci am dat de o alternativă (gratuită şi uşor accesibilă) pe care o recomand cu plăcere: aplicaţia iPadPeek.com permite previzualizarea unui site web în interfaţa unui iPad fără a fi nevoie de cumpărarea unuia. Utilizarea platformei este foarte simplă, indicaţi adresa web a unui site personal sau favorit şi veţi putea vedea modul de afişare pe display-ul unui iPad. Veţi observa că unele site-uri folosesc foarte bine întreaga suprafaţă de afişare, ca de exemplu CNet.ro, concentrându-se pe text, pe conţinut, pe când altele au borduri late şi implicit textul se micşorează (să nu uităm că iPad-urile au un diametru de doar 25 cm). Aplicaţia poate fi utilizată ca pagină de start, iar din interiorul ei puteţi naviga pe orice site doriţi. Aveţi la dispoziţie şi posibilitatea de a seta un mod de afişare gen portret, printr-un click pe bara de sus sau cu un parametru URL de genul http://ipadpeek.com/?url=google.com&portrait (înlocuiţi google.com cu orice alt URL) pagina se va micşora la 75% pentru o funcţionare mai bună în browser-ele Firefox, Chrome şi Opera. Redarea unei afişări în Internet Explorer nu este posibilă – personal nu cunosc ca IE să fie acceptat ca browser într-un produs Apple. Pentru cei cu cunoştiinţe avansate într-ale tehnicii şi programării autorul aplicaţiei oferă şi codul ei.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Bogdan spune:

    Imi pare rau, dar nu asa arata siteurile pe iPad. Am incercat aplicatia propusa si ea arata continutul Flash, insa browserul iPad nu are flash.

  2. jürgen.toth spune:

    Într-adevăr Flash nu are suport în iPad, este ceea ce se şi specifică clar pe site-ul aplicaţiei la meniul about: „Remember that Flash is not going to work on iPad, even though you might see it working here.” Dar modul de afişare este cel din iPad, mă refer la previzualizarea propriu-zisă legată de margini, borduri etc. Este şi clar că elementele flash vor fi afişate câtă vreme folosim browserele care le suportă.

  3. jürgen.toth spune:

    Dacă doriţi să testaţi un site într-un iPhone mergeţi la adresa următoare: http://www.testiphone.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *