Explain and send screenshots


Aşa îi spune unei noi şi interesante extensii pentru Chrome. Explain and send screenshots pare a fi fost lansată chiar ieri. Un click pe butonul ce apare după instalarea extensiei şi pagina web curentă va deveni “întunecată”. Putem trage cu mouse-ul un dreptunghi peste zona de interes (vezi mai jos în stânga), iar la eliberarea mouse-ului captura va apare într-un tab nou (vezi mai jos în dreapta). Aici avem câteva (foarte) primitive facilităţi de editare: săgeată, elipsă, linie şi text, roşu sau verde. Ne-re-editabile (dar din fericire există undo). Probabil în timp va creşte în complexitate, dar pe de altă parte e suficient cum e acum pentru a evidenţia ceva sau pentru a scrie un text explicativ.

imagine

La final apeşi pe butonul Done şi… aproape gata. Puţintică răbdare până se publică imaginea pe situl Pict.com. Veţi vedea apoi patru opţiuni: probabil cel mai des veţi pune linkul în clipboard, ca de acolo să îl puneţi în chat-ul cu un prieten, pe un forum unde semnalaţi o problemă, sau în emailul către un specialist care vă poate explica cine-ştie-ce-vă-preocupă-acum; alternativa e să luaţi codul HTML, asta dacă selectaţi tot fragmentul “link to image”; dacă vreţi imaginea local, pe harddisk, click dreapta pe “link to imagine” şi salvaţi; în fine, poate captura Dvs reprezintă ceva haios sau ceva demn să ştie lumea şi atunci puteţi trimite captura pe Facebook sau Twitter.

imagine

Aşa după cum spune titlul, captura se recomandă celor care, neştiind cum să facă ceva online, vor să pună întrebări altcuiva (sau invers, celor care vor să explice): faci captura, însoţeşti cu ce text trebuie şi după câteva secunde ai linkul dorit. Mi se pare practică. Nu înlocuieşte programe specializate pentru capturi, dar e bun aşa… la repezeală…

Webpage Screenshot merge pe altă idee: face captură la ce se vede în acel moment în fereastră sau la conţinutul întregii ferestre (cu derulare). În testele mele nu a mers chiar perfect. Lightshot e o altă extensie dar pe care nici nu am încercat-o (pare a cere instalarea unui program pe lângă extensie, dar avantajul e că face capturi şi în afara Chrome-ului). Această extensie se prezintă în clipul următor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *