Folder Menu (v.3)


Eu sunt destul de conservator din fire. Dacă acum mulţi ani mi s-a pus pata pe IrfanView pentru vizualizarea imaginilor, Paint Shop Pro pentru editarea lor, Filezilla pentru FTP sau Notepad++ pentru editare texte… apoi cu greu mai îmi schimb obiceiurile. Când schimb e pentru că m-am convins (de la IE la Firefox, de la Firefox la Chrome). Poate unul dintre cele mai vechi programe pe care le-am tot conservat în listă a fost PS Hot Launch VVL (articol din 2004!!!). Şi acum îl am instalat şi rulează… dar  de vreo săptămână m-am îndrăgostit de Folder Menu. Aş îngropa PS Hot Launch VVL dacă autorul ar permite definirea de shortcuturi din taste pentru fiecare element din meniu… şi asiaticul mi-a promis că o va face.

imagine

Deci: Folder Menu. Ştiţi cu ce e scris? Să bată tobele… ei bine, tocmai cu AutoIt-ul cu care v-am “stresat” în ultimele săptămâni. Ce face Folder Menu? E un lansator de aplicaţii combinat cu un “schimbător” rapid de directoare (pentru aşa ceva foloseam FileBox eXtender; culmea, şi PS Hot Launch VVL şi FileBox eXtender, extraordinare programe, au fost abandonate, dar sunt funcţionale şi sub Win 7). Aplicaţia Folder Menu pare activ întreţinută şi singura mea teamă e să nu devină comercială. Oricum, versiunea 3 de acum (mai puţin faptul că nu dă scurtături din taste după gustul meu – fapt ce îl rezolv cu aplicaţia scrisă de mine) este foarte bună. Mă rog, din punctul meu de vedere e foarte bună. Are mici scăpări şi uneori trebuie să îi dau să se restarteze (aplicaţia, nu sistemul de operare), dar e uşor căci am în meniul Opţiuni.

Huh. Atâta vorbărie şi nu spun mai concret ce face. Poate din captura de mai sus aţi înţeles:

  1. e un lansator de aplicaţii, ceea ce înseamnă că vă puteţi pune într-un meniu la îndemână aplicaţiile folosite frecvent; cu o combinaţie de taste (la mine mereu Win+Q) apare meniul chiar lângă cursor şi imediat pot lansa aplicaţiile mele favorite;
  2. permite schimbul rapid de foldere: să zicem că am dat Open în nu ştiu ce program şi vreau să ajung la un anumit folder – din nou apelez această aplicaţie şi merg la directoare (în captura mea ele sunt puse la categoriile Dropbox, Web, Altele + Recente (pe care îl face programul singur)
  3. filtrează fişierele, fie în MS Explorer, fie într-o fereastră de Open/Save – rapid, după filtrele definite, pot să am doar fişierele tip documente sau cele tip imagine ş.a.m.d.

Nici nu vă închipuiţi cum “zbor” cu o astfel de aplicaţie între folderele folosite frecvent. Evident, făceam cu FileBox eXtender până acum, dar fără acel program sau acesta schimbarea de foldere înseamnă o navigare plictisitoare prin structura de directoare. Dacă e să ne întoarcem la aplicaţia propriu-zisă (captura de mai sus, dreapta), sunt câteva taburi acolo: în Favorites definiţi cele descrise mai sus (1-2-3); în Applications – uh, aici nu am stat să sap să înţeleg (pe scurt ar fi unde să fie activă aplicaţia: la mine cele bifate implicit au fost de ajuns); în tabul Hotkey se pot defini acum scurtături doar pentru câteva operaţiuni (i-am cerut autorului să permită scurtături pentru orice aplicaţie definită în Folder Menu); celelalte taburi sunt de mai mică importanţă.

Aplicaţia Folder Menu nu cere instalare. E un executabil pe care trebuie doar să îl puneţi undeva bine şi să petreceţi poate 10-20 de minute configurându-l după nevoie personale. Apoi veţi simţi (de fapt nu veţi simţi, dar credeţi-mă că în realitate aşa e) minute economisite în fiecare zi. Trăiascul autorul, trăiască programul (numa’ să rămână freeware).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *