Hamlet… altfel, total altfel


Într-o împărăţie de undeva, la un moment dat în timp, răul Claudius, ajutat de asistentul său Polonius, l-a ucis pe rege şi pe regină şi a preluat coroana. A decis apoi să o oblige pe Ofelia, prietena lui Hamlet, să se mărite cu el. Hamlet, întorcându-se dintr-o lungă călătorie, a jurat să răzbune moartea părinţilor săi şi să o salveze pe Ofelia. Doar că un om venit din viitor a aterizat… exact pe Hamlet. Acum noul erou trebuie să răzbune moartea părinţilor lui Hamlet şi să o salveze pe Ofelia. Cam aşa sună povestea de introducere la noul joc Alawar intitulat simplu Hamlet, deşi Hamlet moare în chiar primul act. Jocul e incitant şi frustrant în acelaşi timp.

imagine imagine

Marele plus e că Hamlet se înrudeşte mai mult cu vechile jocuri (vă amintiţi Day of Tentacles? cam aşa ceva, doar că fără inventar, deci fără obiecte de strâns şi fără dialoguri de purtat), fiind o pauză fericită la prea lunga serie de HOG-uri (hidden object game) sau match-three. Practic Dvs l-aţi omorât pe Hamlet aterizându-i în cap iar acum trebuie să îi continuaţi misiunea. Nu ştiţi prea multe, doar că trebuie să o ţineţi tot înainte; tehnic: să treceţi dintr-un ecran (scenă) în altul. Există cică un sistem de hinturi dar e cam inutil (adică spune lucruri previzibile). Aceasta înseamnă că s-au vă descurcaţi, sau rămâneţi blocaţi (sau vedeţi walkthrough-ul). Dacă e să o luăm cu începutul, trebuie să observaţi planta… să o udaţi… să obţineţi o sământă… să o plantaţi… udaţi din nou… Când trebuie să găseşti tu soluţia poate fi frustrant; când o vezi în walkthrough îţi vine să zici “dar era evident! cum de nu m-am gândit?” E cert: nu e un joc uşor. Cei cu pasiune pentru logică, cu răbdare la dat click, şi cu imaginaţie, vor gusta jocul. Uneori elementele ce apar într-o scenă chiar nu folosesc (pentru că de exemplu când trebui să afli parola ea e chiar… parola 😉 ). Alteori trebuie să le foloseşti cumva… şi nu ştii cum.

imagine imagine imagine

Un alt minus ar fi că unele niveluri presupun viteză în succesiunea de clickuri de dat, ceea ce e aiurea într-un joc în care logica şi imaginaţia se vrea dominantă. Dar să nu rămâneţi în minte cu criticile. Dincolo de ele jocul oferă 25 de niveluri (grupate în cinci acte) cu grafică bine realizată şi amuzantă, care vă vor reţine multe ore doar dacă v-aţi blocat pe undeva. În scenariul (ideal şi imposibil) că treceţi ca prin brânză (oare cu walkthrough-ul???) printre niveluri jocul va fi foarte scurt. Un joc prea original ca să nu îl vedeţi/testaţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *