Setări la screensaverele Vista/7


Dă o impresie de “ne-am grăbit, nu am terminat, asta e” când vezi la screensaverele deja devenite faimoase cu Vista că nu au setări: This screen saver has no options that you can set. Aurora, Bubbles, Mystify şi Ribbons (şi cei cu Windows XP le pot avea de aici) au totuşi setări, doar că sunt ascunse. În a doua parte a articolului Customize the Default Screensavers in Windows 7 and Vista, apărut recent pe HowToGeek.com, găsiţi sfaturi pentru a modifica aceste setări umblând la regiştrii. Dar cu siguranţă majoritatea cititorilor noştri se feresc să modifice direct regiştrii, aşa că mai bine ne bazăm pe un program. Gratuit şi portabil.

imagine

Pagina lui, în rusă, e aici, dar ar trebui să meargă direct linkul de descărcare. Programul e portabil, implicit în engleză şi arată ca mai jos. Practic pentru fiecare dintre cele patru screensavere amintite puteţi modifica diverşi parametrii. Cele mai spectaculoase setări (şi mai multe) sunt la Bubbles, dar merită să le vedeţi şi pe celelalte. Din fericire există un Reset to defaults dacă vreţi să reluaţi de la situaţia implicită. Astfel puteţi seta câte panglici şi cât de groase să fie la Ribbons, similar pentru linii la Mystify, iar pentru Aurora aveţi factori precum amplitudinea, strălucirea, viteza şi numărul de straturi.

imagine

Mai jos vedeţi Bubbles modificat. Am scos transparenţa bulelor, le-am crescut numărul (Amount of bubbles) şi le-am micşorat dimensiunea (Bubble’s radius). Jonglând cu factorii puşi la dispoziţie puteţi obţine rezultate interesante!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *