Soluţii pentru forumuri gratuite


Nu, nu e vorba de variante de forumuri (phpBB, Invision, SMF sau altele). E vorba de soluţii gratuite pentru a caza forumuri. Să zicem că aveţi un sit ce are în jurul lui o comunitate şi aţi dori un forum pentru ea. Sau poate faceţi parte dintr-o organizaţie, asociaţie, grup ce ar dori să se reunească online într-un forum. Desigur, poţi cumpăra spaţiu de la o firmă de hosting şi instala chiar tu de exemplu phpBB3, dar pe lângă cunoştinţele necesare (instalare, configurare, adăugare de extensii – mods ş.a.) trebuie să îţi asumi şi munca de securizare (şi intervenţie la hackuiri) şi de întreţinere (actualizare la noi versiuni). Vă sperie aşa ceva? Lăsaţi-i pe alţii să se ocupe după cum vom vedea în continuare.

imagine

Pe MakeUseOf.com a apărut acum câteva zile articolul 5 Great Sites To Create Your Own Forum. M-am gândit să vă semnalez mai departe propunerile lor. Iar prima recomandare este Forumotion, sau pe româneşte Forumgratuit (am scris laconic despre această soluţie aici, acum un an). Citez din prezentare: Forum gratuit şi nelimitat. Mesaje şi utilizatori nelimitati! Schimbaţi versiunea forumului dvs. în orice moment între phpBB2, phpBB3, punBB şi Invision. Găzduire gratuită de imagini! Nume de domeniu + emailuri personalizate! Actualizări automate şi securizate. Chat box, Portal, Galerie, Calendar, Mod Joc de roluri. + 3000 de teme gratuite pentru forumurile voastre! Următoarea propunere e Free Power Boards/Free Forums. Deşi au designuri diferite, înţeleg de la MakeUseOf că în spate e aceeaşi firmă, aceeaşi ofertă. Detalii despre facilităţi aici. O serie de mod-uri puse la dispoziţie, back-up la oră… iar contra cost poţi avea forumul pe domeniul tău, chiar şi fără reclame şi fără “Hosted by …”.

imagine

Mergând mai departe aflăm de Lefora, care oferă 10GB lăţime de bandă, posibilitate de a avea newsletters ş.a.; phpBB Host – o reclamă mare în vârful fiecărei pagini, dar ataşamente de până la 500MB şi mod-uri debază; şi în fine Pro phpBB – nu vă lăsaţi înşelaţi de “pro”, căci e tot o soluţie gratuită. Dacă aveţi experienţă cu vreuna din aceste soluţii pentru forumuri fiţi buni şi împărtăşiţi-o în comentarii. Mulţumim!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. FastCode spune:

    Am incercat cateva astfel de servicii, iar forumgratuit mi s-a parut pe departe cea mai buna.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *