De relaxare: trei alternative


Urmăresc JayIsGames.com de unde aflu adesea de jocuri flash frumoase. Trei dintre semnalările lor recente mi-au atras atenţia. M-am gândit să prezint trei şi nu unul pentru că sunt şansele mai mari să vă placă ceva 😉 şi pentru că în sine nu sunt jocuri lungi. Şi am să încep cu favoritul meu, Enough Plumbers. Pentru cei mai tineri: pare primitiv ca grafică şi sunet, dar de fapt e… retro. Pur şi simplu vrea să amintească de primele jocuri pe care le jucam noi pe primele “calculatoare personale”. Ai impresia că te-ai întors cu vreo 20 de ani în timp! În timp ce seamănă cu un Mario Brothers clasic, eroul nostru e un instalator care… se clonează la atingerea fiecărei monede.

imagine imagine imagine

Nu, nu e Mario Brothers combinat cu Lemmings (nu ar suna rău, nu?). Clonele vă sunt utile, dar cel mai adesea vor intra la victime colaterale fără probleme de conştiinţă. Doar că ce începe calm devine rapid un joc destul de complicat, în care trebuie să îţi pui şi mintea la contribuţie, dar mai ales să te pricepi bine manevrat tastele. Recunosc că m-am blocat destul de rapid, dar a fost o plăcere cât am putut merge înainte. A doua recomandare, Shadow Game, pare tot primitiv ca grafică, dar asta doar pentru cei care nu ştiu cât de dificil este să realizezi lumini şi umbre realist în flash. Practic e tot un joc de îndemânare (cu ceva de gândit), în care manevrezi o abstractă biluţă neagră într-un teritoriu ce devine tot mai ostil (dacă ieşi la lumină se trage în tine!).

imagine imagine

Ultima recomandare pare mai pentru copii mici, dar nu se limitează la ei. În Trickoshet nu tricotezi / croşetezi nimic, ci conduci animăluţul neidentificat printre niveluri. La fiecare nivel trebuie să tragi în ţintele cu alb şi roşu, folosindu-te cel mai adesea de ricoşări. Evident că la început e simplu, dar apoi ajungi inclusiv să tragi din mişcare (ex: cădere), viaţa fiindu-ţi complicată de tot felul de elemente ce blochează linia pe care a-i dori-o liberă, până la ţintă. Simpatic! De încercat, ca de altfel toate.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *