SeekWP: căutări pe tema WordPress


Desigur, Google e stăpânul căutărilor şi, cu ceva pricepere, poţi să cauţi acolo şi informaţii legate de WordPress. Un motor specializat poate fi însă mereu o alternativă bună, iar SeekWP ţinteşte spre aşa ceva. Sincer, după câteva încercări, motorul de căutare nu m-a convins, dar proiectul este abia la început şi are nevoie de timp să mai crească. În special numărul siturilor pe care le foloseşte ca “bază” pentru căutări. Pentru moment sunt situri precum WPShout, WPHacks, WPCult, WPCandy şi alte WPlalala, poate situri de care nu aţi mai auzit şi uite aşa tocmai le-aţi descoperit 🙂 . Problema e că relevanţa rezultatelor e încă destul de slabă.

imagine

Ideea de utilizare e simplă: scrii ce doreşti să cauţi şi apeşi pe butonul Go. Opţional poţi “subţia” zona căutărilor la Themes şi Tips. De ce nu şi Plugins? De ce nu şi Documentation? Poate în viitor. Cel puţin pentru moment situl nu te îngroapă în reclame, iar când ai găsit ceva, un click pe rezultat te duce direct la pagina cu pricina, în acelaşi tab. În plus poţi vedea în lista rezultatelor data materialului, ceea ce poate fi un indicator important (uneori te interesează informaţiile proaspete, nu despre WordPress 2.5, de mult învechit.)

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Păcat că nu am dat de o pagină About. Realizatorii SeekWP.com s-ar putea reuni cu cei de la WPSeek.com (pe care personal îl găsesc mai util), astfel ar rezulta un motor de căutare mult mai complet pentru informaţii WP.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *