SkyDrive, ca harddisk în Explorer


SkyDrive oferă 25GB gratuit. Da, Microsoft e generos foarte la acest capitol. Dar din păcate facilităţile sunt limitate, de la publicare până la sincronizare (inexistentă) sau embeding (foarte limitat). Iată că totuşi unii au găsit o modalitate de a-ţi integra contul SkyDrive în MS Explorer. Mai jos vedeţi la mine directorul Documents din SkyDrive map-at ca unitatea Z în MS Explorer. Cum se face? În articolul How to Upload & Sync Files to SkyDrive from Windows Explorer ni se prezintă două alternative. Ambele presupun folosirea unui program. Ceea ce vizăm este să aflăm calea web spre contul SkyDrive, pentru a mapa apoi această cale ca pe un calculator în reţea.

imagine

Va trebui să vedeţi articolul tocmai indicat. Eu, având MS Office 2010 (o versiune de test), am mers pe prima variantă:

1) Salvaţi un document din MS Word 2010 direct în SkyDrive (File, Save & Send, Save to Web, Documents, Save As) şi veţi vedea calea (evident trebuie să daţi datele de identificare). Un click cât mai în dreapta lui Documents şi veţi putea prelua calea ca text simplu (va fi ceva de genul https://abcdef.docs.live.net/cevacodaiurit/documents).

imagine

2) Click dreapta pe Computer în MS Explorer şi alegeţi Map network drive. Alegeţi o literă pentru unitate iar calea transformaţi-o în ceva de genul \\abcdef.docs.live.net\cevacodaiurit\documents. Click Finish şi chiar e gata.

Dacă aveţi probleme revedeţi articolul original. La mine a mers dar transferul e cu cântec. Pentru fişiere mici merge bine. La cele mari (nu uitaţi, SkyDrive impune limită de maxim 50MB per fişier) copierea nu a reuşit mereu. Oricum, dacă folosiţi des SkyDrive (sau vreţi să îl folosiţi), există o cale să fie aproape de Dvs, în Explorer, fără Gladinet sau alte soluţii similare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Andrei spune:

  Am încercat şi eu sistemul, şi într-adevăr la fişierele mari am avut probleme. În plus e foarte lent :(.

  După aceea mi-am amintit ca am Richcopy, un progrămel de la Microsoft care copiază mai multe bucăţi de fişier simultan. Și cu acesta au mai fost erori – numai unde am avut caractere speciale („&”) – dar fără să oprească procesul de copiere. Și, surpriză, din greşeală am copiat şi câteva fişiere de 60-70 mb.

  În plus, dacă la Dropbox ai sincronizare şi la Gladinet cache aici nu ai nimic, asă că deschiderea unui fişier poate să dureze. Totuşi util pentru fişierele pe care nu le folosim des.

 2. kye spune:

  DropBox rules…
  Are viteza incomparabil mai mare…

 3. radu.capan spune:

  DropBox e tare. Dar e altfel. Nu doar ca spatiu oferit (mai putin), dar si ca filosofie (nu e spatiu suplimentar ci dublura la o parte din spatiu de pe HDD propriu).

 4. Roman spune:

  Serviciul SkyDrive în general e bun, dar are și neajunsuri:
  1. viteza mică de upload
  2. nu-ți arată cât spațiu liber ai disponibil

 5. Anonim spune:

  Roman gresesti cand spui ca nu-ti arata cat spatiu liber mai ai. Sus in stanga paginii, ai meniul WINDOWS LIVE, iar daca stai o secunda cu mouse-ul pe el, o sa-ti arata mai multe meniuri, printre care si SkyDrive. Cu un simplu click acolo, afli cat spatiu liber mai ai.
  Iar in ce priveste viteza… depinde si de internet… Eu am 400 kb/s si mi se pare o viteza buna…

 6. ion spune:

  Nu imi merge de nici o culoare sa ridic documente, nu inteleg de ce au pus un buton de atasat documente sau fisiere daca nu le poti folosi. Chiar nu inteleg. Si de ce procedura de sus asa de greoaie parca vezi Doamne ce mai chestie. Ma intereseaza spatiul pt moment. Mi se pare si http://www.minus.com foarte eficient cu o gramada de ustensile, dar Sky Drive este o porcarie pt moment. Sper sa il remedieze ca nu e bun de nimic.

 7. radu.capan spune:

  Cu parere de rau, dar nu subscriu la cele afirmate. SkyDrive nu o fi perfect, dar e exceptional. Deduc ca nu stiti sa il folositi si de aici il clasati ca inutil. Mai obisnuiti-va cu webaplicatiile si o sa va placa si SkyDrive.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *