Google Maps include acum vizualizarea Earth


De câteva săptămâni avem şi Maps.Google.ro şi suntem desigur fericiţi: vremea când România era o pată albă a cam trecut şi încetul cu încetul regăsim pe hartă de la cătune până la aleea din spatele blocului nostru. În mod cert Google Maps e un proiect extraordinar… de util. Şi dacă nu aţi folosit Google Earth, programul, atunci nu e nici o problemă. Linia de demarcaţii între programe şi webaplicaţii devine tot mai subţirică, aşa că acum vizualizarea Earth a apărut în Google Maps! Practic hărţile plane cu care v-aţi obişnuit mai prind acum o dimensiune, devenind 3D. Cu aproximare şi îngăduinţă… Peste vreo 20 de ani o să râdem probabil de ceea ce numim astăzi hărţi 3D.

imagine

Dar toate au un început. Inclusiv harta Bucureştiului, care în modul de vizualizare Earth conţine doar câteva clădiri (mai sus vedeţi Casa Poporului). Alte zone sunt însă mult mai bine dezvoltate în 3D, Google explicându-ne că putem să ne plimbăm printre munţi, prin oraşe, ba chiar şi sub ape. Amatorii de efecte speciale vor îndrăgi modul în care globul se învârte când comuţi de pe o locaţie pe alta, îndepărtată. Detalii despre noutatea lansată ieri găsiţi aici. Iar Google ne-a obişnuit să ofere un clip când e ceva nou, aşa că iată-l.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. nume spune:

    Doar ca nu merge decat cu instalarea unui plugin in browser, iar mie nu-mi convine sa instalez nici un plugin mai ales daca este de la Google care stiu ca spioneaza tot ce poate spiona de la intreg internetul pana la cat mai multi utilizatori posibili deasta si-au facut si browserul Chrome pentru spionarea individuala a fiecarui utilizator.

    Daca erau corecti puteau sa faca functia sa ruleze doar pe Java sau WebGL.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *