Double Driver: backup la drivere


Acum aproape un an am scris despre genialul Driver Genius Professional, din păcate comercial. Acela nu doar că făcea backup la drivere dar şi sugera actualizări pentru cele învechite. Astăzi vă semnalez Double Driver, un program gratuit, care pe deasupra nici nu trebuie instalat (e o arhivă ce trebuie despachetată şi apoi lansat dd.exe), ce se limitează însă la backup (şi restore) la drivere. După ce aţi lansat aplicaţia daţi click pe Backup (veţi fi implicit în secţiunea Home). Apăsaţi Scan Current System şi veţi vedea o listă a tuturor driverelor identificate, din care implicit sunt bifate cele non-Microsoft. De ce doar acelea? Pentru că cele de la Microsoft sunt refăcute automat (teoretic) la reinstalarea Windows-ului.

imagine

Cele non-Microsoft pot însă da dureri de cap. Mai ales dacă nu mai găsiţi CD-ul cu care au venit driverele iniţial. De aceea e bine să le faceţi un backup, mai ales înainte de o reinstalare a Windows-ului. Evident, puteţi să faceţi la toate driverele, doar la cele non-Microsoft, sau la cele alese manual, una câte una, de Dvs. Partea bună este că se oferă şi restore, adică refacerea driverelor din backup. Programul este simplu de folosit, doar că eu personal nu l-am folosit. Dacă îl semnalez e pentru că cei de la SnapFiles îi dau 4 stele din 5, ceea ce pentru mine e un indiciu despre calitatea lui.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Zorro spune:

    L-am folosit şi eu. Programul pare foarte bun însă are o singură problemă: la mine în calculator nu prea are la ce driveri să facă back-up. În afară de vreo 6-7 (dintre care unii erau ba de la antivirus, ba de la un program care avea şi interfaţă grafică) toţi driverii aparţin de Microsoft.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *