RBTray: minimizează în systray


Sunt unele aplicaţii care au o interfaţă superbă… doar că lipseşte cu desăvârşire 🙂 . Aşa este cazul cu RBTray, un excelent progrămel ce nu are interfaţă grafică absolut deloc (cel puţin versiunea 4.1, testată de mine). Lansaţi-l şi, deşi nu îl vedeţi nicăieri, îl veţi putea folosi imediat. Alegeţi o fereastră şi daţi click dreapta (atenţie: nu stânga) pe butonul pentru minimizare. Aplicaţia respectivă, îl loc să coboare în bara de aplicaţii (taskbar), va merge în zona de iconiţe numită mai tehnic systray, lângă ceasul sistem (evident, modul de afişare diferă după sistemul de operare folosit). E un mod bun de a ascunde anumite aplicaţii (a la boss-key) sau de a “curăţa” un taskbar complicat.

imagine

Ca aplicaţia prezentată săptămâna trecută (Taskbar Eliminator) nici aceasta nu mai face altceva. Funcţionalitate limitată dar exactă, efect… aproape garantat (eu am dat de o aplicaţie la care miminizarea nu a mers). Dacă vă place ideea amintiţi-vă că în 2008 v-am arătat cum aţi putea programa aşa ceva (o abordare puţin diferită) via AutoIt.

PS: Vreţi să închideţi aplicaţia şi nu ştiţi de unde? Click dreapta pe taskbar, alegeţi Start Task Manager, iar din tabul Processes derulaţi până la RBTray.exe, selectaţi şi click pe End Process.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Mi Hai spune:

    „Exiting: Right click on any tray icon created by RBTray and click Exit RBTray in the popup menu. Or run RBTray.exe with the –exit parameter.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *