Un Google mai colorat sau mai… Bing?


La 2 iunie Google anunţa ceva neaşteptat poate pentru mulţi: pagina de start de la Google va putea fi mai vie, prin intermediul unor fotografii ca fundal. Da… ne-am obişnuit cu albul, cu foarte mult alb (chiar şi în mai colorata ultimă versiune Google), dar acum trecem la full color! Ei bine, în fapt câţi mai vedem astăzi prima pagină din Google, când în majoritatea navigatoarelor există o boxă de căutare de unde putem trece direct la rezultate? Dacă totuşi mai ajungeţi şi pe homepage (ia vedeţi aici) atunci, conform anunţului de azi-noapte, veţi vedea o imagine de fundal! Priviţi în colţul stânga-jos după linkul Schimbaţi imaginea de fundal sau Eliminaţi imaginea de fundal.

imagine imagine

Sunt sigur că introducerea de imagini pe prima pagină Google vă aminteşte de opţiunea Microsoft, în Bing, pentru imagini. Doar că la Bing imaginile se schimbă zilnic, poţi frunzări arhiva lor, în plus fiind şi educative, prin hotspoturi care dau informaţii despre elemente ale fotografiei. În planul negativ, imaginile furnizate de Bing sunt mici (nu pot fi folosite ca tapet în Windows). A copiat Google stilul Bing? Desigur mulţi vor considera că da.

imagine

Imaginea de fundal de la Google poate fi configurată după bunul plac. Putem să încărcăm o imagine de pe propriul calculator (vedeţi să fie pe cât posibil mare), caz în care ea va fi salvată într-un album invizibil din Picasa. Puteţi să alegeţi orice imagine dintr-un album pe care îl aveţi deja pe Picasa (o amintire frumoasă poate deveni astfel background la Google, pentru Dvs doar, evident). În fine, există şi o Galerie publică, cu imagini frumoase, plus o selecţie gen “best of the best”, a “editorului”.

imagine

Pentru moment nu am depistat 1) cum se poate elimina chiar de tot imaginea (evident poţi pune o imagine albă, dar trebuie să fie şi o altă soluţie); 2) cum poţi descărca o imagine propusă de Google ca să o foloseşti ca tapet. Sunt sigur că ambele îşi vor găsi rapid soluţia.

PS: Dacă sunteţi de regulă mai profund 😉 şi nu vă impresionează schimbările de suprafaţă, precum cele descrise mai sus, atunci să ştiţi că Google a umblat şi în “interior”. Citiţi în anunţul oficial Our new search index: Caffeine.

PS: Fundalul fotografic e „impus” doar 24 de ore, de promovare. De mâine nu va mai fi obligatoriu, ci opţional.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Mă comentez eu pe mine…
  1) Se poate folosi https://www.google.com/
  2) sau naviga neidentificat
  şi atunci imaginea de fundal dispare. Asta pentru cei iritaţi de noutatea Google.

 2. mihai.floran spune:

  Ai jos în stânga un link „Eliminați imaginea de fundal”

 3. radu.capan spune:

  Ăla era şi azi-dimineaţă, dar 24 de ore de la lansarea noutăţii el nu ştergea imaginea ci o punea pe cea implicită. Acum se poate pune imagine şi şterge.

 4. mihai.floran spune:

  Astăzi nu am încercat, ci doar ieri. Ieri era scris „Alegeți o imagine de fundal” și îți permitea să alegi o imagine din lista lor (ceea ce am făcut) sau să introduci propria imagine.

  De asemenea eliminarea funcționa.

  Pe de altă parte ce am observat este faptul că imaginile sunt libere, se pot copia… click dreapta și au link real.

 5. iulia spune:

  Cum coloram pagina de Google??


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *