Vremea pe monitor cu YoWindow


Sunt multe aplicaţii care permit urmărirea şi afişarea datelor meteorologice direct pe monitor, în browser (de exemplu doar pentru Firefox sunt disponibile o mulţime de extensii/suplimente) sau pe site-uri web. Am îngroşat cu bună ştiinţă conjuncţia sau căci zilele trecute am dat de o aplicaţie căruia i se potriveşte conjuncţia şi. YoWindow reuneşte aproape toate posibilităţile de vizualizare a unor date meteo într-un mod foarte intuitiv şi plăcut.

imagine

În continuare enumăr modurile de utilizare ale aplicaţiei YoWindow:

 • Este oferit un executabil spre descărcare de ca. 3,2 MB. După instalare aveţi la îndemână un puternic instrument de urmărire şi afişare a vremii în orice colţ din lume. Chiar dacă programul încă nu suportă afişarea în limba română, puteţi seta spre vizualizare localităţi din România.
 • Acelaşi program permite setarea şi funcţionarea aplicaţiei pe post de screensaver, vezi Weather Screensaver.
 • Dacă nu doriţi să instalaţi programul, puteţi seta locaţia dvs. (de fapt pe pagina de start veţi putea urmări datele meteo căci locaţia este recunoscută în mod automat) şi urmări condiţiile meteo direct din browser.
 • Bloggerilor şi webmasterilor le este oferit un puternic suport pentru crearea unor widgeturi pentru inserarea în paginile site-urilor lor, vezi Weather Widget. Se fac setările dorite (locaţie, limbă, mărime, format etc.) iar codul rezultat trebuie introdus în pagina proprie. Foarte utilă este previzualizarea implicită.

imagine

Aplicaţia pune la dispoziţie o serie de date precum temperatura, viteza vântului, presiunea aerului, umiditatea etc. Afişarea acestora se face în animaţii potrivite vremii tocmai indicate. Totodată în partea de sus a ecranului este oferit un Timeline, un fel de bară a timpul, care indică ora, ziua, luna şi anul precum şi posibilităţi de navigare. YoWindow este disponibil atât într-o versiune gratuită cât şi într-o variantă cu plată. De regulă versiunea free este însă îndeajuns, ea suportă două localităţi şi oferă toate datele meteo pentru acestea pentru o perioadă de trei zile. Un posibil dezavantaj pentru cei cu calculatoare cu memorie mică de lucru (şi care doresc instalarea aplicaţiei) poate fi consumul constant de ca. 80 MB RAM, cei cu calculatoare moderne cu memorie de lucru pornind de la 2 GB RAM nu ar trebui să întâmpine probleme.

Închei acest material cu videoclipul de prezentare al aplicaţiei, căci este o plăcere să asculţi fundalul muzical (Anotimpurile lui Vivaldi):


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. aly spune:

  Multam’ fain ! Good job… like always.

  Pt. cei care lucuiesc in IASI se pare ca Jászvásár trebuie cautat.

  „Numele maghiar al oraşului (Jászvásár) înseamnă mot-a-mot „Piaţa (Târgul) jassilor”; numele vechi românesc, Târgul Ieşilor (şi forma alternativă Iaşii), ar putea avea aceeaşi semnificaţie.”
  (by wikipedia)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *