WordPress 3.0 a sosit


Cu greu o versiune nouă de WordPress mai poate fi numită ştire, când intrând în back-end eşti notificat imediat de apariţia ei. Iar sosirea versiunii 3.0, Thelonious, e cu atât mai puţin o ştire cu cât se vorbeşte (şi pe aici s-a scris) de multe luni. De exemplu despre noua temă, Twenty Ten, am scris aici şi aici. Dacă vreţi nişte treceri în revistă ale noutăţilor puteţi vedea WordPress 3.0: Ultimate Guide to New Features sau 10 Features to Look Forward to in WordPress 3.0. În fapt pentru utilizatorii de rând noutăţile nu vor fi sursă de enormă bucurie. Cine foloseşte deja o temă şi e mulţumit de ea nu cred că o va schimba cu Twenty Ten, nici măcar pentru meniul uşor editabil. Iar faptul că de la articole şi pagini s-a trecut la oricâte “entităţi” doreşti nu e ceva de interes pentru bloggerul de rând.

imagine

Cum deja ne-am obişnuit, există şi un clip care prezintă noutăţile şi vă las în compania lui. Cât priveşte actualizarea: procesul e 100% automat şi în 99% din cazuri merge. Forumul WordPress.org arată cu unii au avut parte de erori legate de memorie (limita din PHP), ceea ce înseamnă că există şi acel 1% pentru care ar putea fi recomandat să faceţi back-up la fişiere şi bază de date. Ca să nu regretaţi faceţi mereu back-up, dar din experienţa proprie vă spun că, având mai bine de o duzină de situri WordPress de actualizat cu fiecare versiune nou apărută, eu sar partea de back-up (dar asta şi pentru că unde am siturile este back-up asigurat 🙂 ).

Să vedem cât de rapid se vor găsi buguri care să conducă la WordPress 3.1. Cei foarte circumspecţi mai bine să aştepte 1-2 săptămâni pentru a vedea reacţia globală la noua versiune. Dacă vreţi să vedeţi câţi au testat înaintea Dvs versiunea 3.0 mergeţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Dacă vă întrebaţi de unde vine numele Thelonious unele informaţii le puteţi afla de aici: http://www.northcoastbrewing.com/beer-brotherThelonious.htm 🙂

  2. Cristi spune:

    Inca n-am folosit procesul automat de actualizare pentru trecerea la o noua versiune sau pentru acualizarea plugin-urilor. Si obisnuiesc sa fac back-up la fisiere si db de fiecare data. E drept ca pierd mult timp, dar parca altfel nu pot. Mi-am actualizat un singur site la v3.0 si pt celelalte doua mai astept putin. Fisierul wp-config.php e putin diferit fata de versiunile anterioare si am decis sa-mi trec datele in el.. In rest, cel putin pt mine, noutatile aduse de ultima versiune wordpress nu inseamna prea mult si, desigur, ne-am de gand sa renunt la tema mea.

  3. mihai.floran spune:

    Eu cred că e un pas înainte faptul că s-au gândit şi la frontend în sfârşit, de mult cerea o actualizare, ori noutăţile gen meniuri generabile îl fac mai mult să dea spre CMS.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *