Abonamentele TechNet, o mină de aur?


Paul Thurrot a provocat agitaţie în blogosferă (nu că ar fi prima oară), “vânzând” un pont ce pare extraordinar. Cu doar 200 de dolari acces la mai toate sistemele de operare şi programele produse de Microsoft (peste 70). Desigur, lucrurile sunt mai nuanţate decât sună în rezumat. E vorba în principal de abonamentele TechNet care, nu de mult timp, au devenit două. A fost adăugat un pachet de doar 199usd (faţă de celălalt de 349usd), ce poartă numele de TechNet Subscription Standard. Diferenţele le găsiţi explicate aici, iar o prezentare mai detaliată e aici.

imagine

Aceste pachete sunt destinate, scrie clar mai sus, profesioniştilor IT. Logica Microsoft: un profesionist IT are nevoie de diverse sisteme de operare pentru teste; e potrivit pentru a testa beta-uri; are mai multe calculatoare pe care lucrează, având nevoie pentru fiecare în parte de diverse licenţe. Aşa că… pentru evaluare… profesioniştii IT pot la un preţ de nimic să aibă acces la – îl citez pe Paul – “ISO-uri descărcabile pentru diferite sisteme de operare şi aplicaţii Microsoft, inclusiv versiuni complete de Windows 7, Vista şi XP, Microsoft Office şi aplicaţii Office independente, şi altele”. Şi Paul explică mai departe: “Fiecare cheie a unui produs poate fi folosită spre instalare pentru până la 10 versiuni de sistem de operare sau aplicaţie. Dar în fapt sunt 100 (da, 100) instalări pentru fiecare ediţie Windows 7,pentru că poţi activa fiecare cheie de 10 ori. Aşa obţii de fapt 100 de instalări de Windows 7 Ultimate, 100 de instalări de Windows 7 Professional, 100 de instalări de Windows 7 Home Premium ş.a.m.d.”

Aceste abonamente – spune chiar cuvântul, nu? – expiră după un an… dar licenţele nu. Dacă vrei, poţi să reînnoieşti abonamentul cu 149usd, dar dacă nu o faci şi ai salvat ISO-urile, cheile de înregistrare rămân valabile şi după anul cât ai avut abonament. Cool, nu? Atât SO (sistemel de operare) cât şi programele nu sunt trial-uri ci produse complete. Plus cu upgrade-urile asigurate. Problema e că nu le poţi folosi în contexte comerciale. Acasă cică merge (dacă nu faceţi bani de acasă 😉 ). Rămâne să vedeţi dacă vă convine oferta (căci de verificat dacă cel ce solicită abonamentul e profesionist IT sau nu, nu se face aşa ceva). Foloseşte cineva abonamente TechNet? Dacă da, poate ne împărtăşeşte din experienţa sa…

PS: Vedeţi şi articolul de pe LifeHacker.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. kye spune:

  FOARTE interesanta. Dar uite intrebare: eu am un service it (reparatii calculatoare). Pot cumpara un astfel de abonament si sa spun ca fac probe la calculatoarele mele de la firma? Nu sa instalez la clienti ci sa fac teste chipurile pe ce am acolo…

 2. Zorro spune:

  Făcând nişte calcule, am ajuns la următoarea concluzie:
  Windows Home 7, licenţă pentru un singur calculator: 500Lei
  Office Home and Student, licenţă pentru 3 calculatoare: 400 lei
  200 usd în lei la cursul de azi: ~700 de lei.

  Dacă avem în casă 2 sau 3 calculatoare, preţul scade considerabil. Unde mai pui şi faptul că ai acces şi la versiuni mai vechi de Windows şi la diverse alte pachete care ar costa o grămadă de bani.
  În concluzie da, putem spune că am dat peste o mină de aur.

 3. radu.capan spune:

  @kye: mi-ar place să am un răspuns sigur, dar nu am…
  @zorro: de am avea marturia cuiva care si-a achizitionat asa ceva…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *