IE 9 a ajuns la al treilea preview


Ştiu, nu am scris despre celelalte două. Şi poate nici despre al treilea preview al viitorului IE nu aş fi scris dacă nu aş fi văzut astăzi articolul Internet Explorer 9 destroys Chrome 6 in HTML5 speed test (video) de pe DownloadSquad. Pe cei interesaţi îi invit să meargă la IE.Microsoft.com/TestDrive, de unde pot să descarce IE 9 preview 3, dar şi să vadă demonstraţiile puse acolo la îndemână. Unele în Chrome vor merge (adesea mai sacadat), dar cel mai bine e să instalaţi acest IE 9 preview 3. Da, va cere o repornire a sistemului de operare, dar apoi puteţi să vă minunaţi… Testele cu acvariu, asteroizi, text a la genericul de la Războiul Stelelor, navigarea printre imaginile Flickr, player-ul audio, dar şi demonstraţiile de grafice şi text sunt… teribile…

imagine

Iată şi clipul DownloadSquad, care e elocvent, dar nu săriţi la concluzii. De ce? Pentru că fiecare navigator (aproape) are o pagină de demonstraţii din familia “hai să îţi arăt cât de tare sunt”. Pentru Internet Explorer (9, nu altul) v-am dat deja linkul. Safari (via Apple) are aici o pagină de demonstraţii (surpriză – nu rulează decât sub Safari). Chrome are al său ChromeExperiments. Deci fiecare e în stare să scoată ochii celuilalt cu “uite ce pot face eu şi tu nu poţi”. Trecând peste această competiţie – care uneori e copilărească, dar în cele din urmă câştigăm noi, internauţii, pentru că navigatoarele devin tot mai bune şi mai puternice – Internet Explorer 9 pare promiţător. Nu vă gândiţi la acest preview 3 ca la un beta de folosit. Nu are nici măcar bară de adrese (dar cu Ctrl+O poţi încărca ce sit vrei). E chiar un preview de dragul demonstraţiei. Microsoft se mişcă mai lent, cine ştie IE 9 când va apare, dar ca să nu uităm că acolo se întâmplă ceva apar din când în când aceste preview-uri.

Bravo Microsoft. Testele de viteză, precum şi cele de HTML5 sunt uimitoare. Mi se pare mie sau până şi IE9 încurajează filosofia Google: orice program poate fi o filă de navigator?

PS: încă un clip…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. ValsiS spune:

  Din cate stiu eu IE9 se va folosi de accelerarea grafica 🙂 ceea ce Google Chrome inca nu poate face.

  Oricum, pare promitator acest IE9.

 2. radu.capan spune:

  Şi vine completarea:
  4-way HTML5 speed test: Firefox 3.7 faster than Internet Explorer 9 (video)
  http://www.downloadsquad.com/2010/06/24/4-way-html5-speed-test-firefox-3-7-faster-than-internet-explorer-opera-chrome/

 3. Todi spune:

  Apreciez analiza, Radu. Ultima parte nu cred ca vine de la Google, cat de la HTML 5.

  IE9 Platform Preview e pentru developers, early adopters si de aceea ii lipsesc functiile de care spuneai in interfata. In martie l-am anuntat si am spus ca la fiecare 8 saptamani (aprox) vom avea un preview nou. Pana acum suntem on track. In primul rand pentru aceasta clasa de utilizatori sunt importante suportul pentru HTML 5, performanta (noul engine pentru js, pui in valoare hardware prin Windows 7) etc. Va recomand cu caldura blogul echipei http://blogs.msdn.com/b/ie/ pentru ca sunt prea multe lucruri cool pe care le tratam intre release-uri.

  Todi, lucrez la Microsoft


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *