RJ TextEd şi scrierea de macrouri


Despre RJ TextEd am scris anul trecut, când a ajuns la versiunea 5.0. Acum, când scriu acest material, e la versiunea 6.5. Pe de altă parte titlul vă aminteşte probabil de Komodo Edit şi scrierea de macrouri. Ei bine, voi face aceeaşi chestie. Poate veţi spune că am un fix, dar pentru mine – când testez editoare pentru programare (web în special) – acesta e un fel de test capital. Pot scrie rapid un cod, un fel de macro, care apelat să îmi parcurgă selecţia şi să pună fiecare linie între <p align=justify> şi </p>? De ce? Nu are relevanţă. Dar dacă editorul permite aşa ceva atunci e tare, are o arhitectură ce permite optimizarea serioasă a lucrului.

imagine

Bun. Deci m-am pus pe studiu cu RJ TextEd. Am încercat calea macro-urilor simple dar nu a mers. Evident. Pentru o singură linie se poate, poţi salva macro-ul şi reapela, chiar şi cu o combinaţie de taste pentru eficienţă. Dar doar pe o linie. RJ TextEd permite însă scrierea de scripturi care să ruleze în program. Şi atunci am scris rapid un cod de trei linii care face ceea ce doresc eu. Deci se poate!

var selText = document.SelText;
selText = ScriptUtils.WStringReplaceAll(selText, "\r\n", "</p>\r\n<p align='justify'>");
document.SelText="<p align='justify'>"+selText+"</p>";

Nu a fost chiar banal pentru că a trebuit să sap puţin pe forumul programului (ca să aflu de clasa ScriptUtils) şi să mai citesc prin Help, dar în final mi-a ieşit rapid. Similar se pot face funcţii pentru „încapsulare” să zicem PHP sau pentru alte operaţii. Imaginaţia ar trebui să vă spună ce lucruri minunate se pot face cu astfel de scripturi. Dacă nu vă spune înseamnă că nu facilitatea nu prezintă interes pentru Dvs. Iar aceste scripturi (o versiune evoluată, „programată” a macro-urilor) nu cere doar JavaScript. Pot fi scrise codurile şi în Basic, C++ sau Pascal.

Uite aşa trag încă o dată concluzia: RJ TextEd chiar e mult mai complex decât Notepad++, şi fără să sacrifice mult din viteză (la mine se deschide destul de rapid, nu chiar ca Notepad++ dar infinit mai rapid decât Komodo Edit).

PS: Nu am găsit – pentru moment? – cum se poate atribui o combinaţie de taste unui script, dar poate ştiţi Dvs, cei ce folosiţi acest program de mult timp.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. lord spune:

    Am importat un proiect destul de mare, si dina pacate a creshuit :(. Back to NetBeans.

  2. radu.capan spune:

    Ei bine, mi-am instalat si eu NetBeans. Pare bun, foarte bun. Probabil chiar fantastic din unele puncte de vedere. Dar e atat de orientat de proiecte, incat si un fisier daca vrei sa faci, unul solo, nu poti sa il faci decat creand un proiect. (Poate gresesc, dar daca gresesc tot e un minus ca nu e ceva evident cum poti crea un fisier!)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *