Smart Defrag: în trei moduri


Un articol de astăzi de pe CybernetNews m-a făcut să arunc o privire peste Smart Defrag, un alt program IObit, gratuit. “Care este principala cauză a încetinirii sau instabilităţii calculatoarelor? Este fragmentarea discului. Smart Defrag vă ajută să vă defragmentaţi harddiskul mai eficient decât orice alt produs de pe piaţă – gratuit sau nu. Acest puternic şi premiat defragmentator gratuit este 100%  sigur şi curat, fără componente adware, spyware sau viruşi.” Cam aşa sună, tradus, prezentarea programului. Spre surprinderea mea, la lansare am văzut că programul are interfaţa (aproximativ) în română.imagine

Programul este într-adevăr aşa gândit încât şi un începător îl va putea folosi imediat. Marcaţi unitatea care vă interesează (sau toate deodată… dar atenţie că ia ceva timp) şi daţi click pe Analiză. Se va verifica nivelul de defragmentare, iar apoi veţi avea un raport. Dacă e prea “ameţită” informaţia treceţi, cu click pe Start, la procesul de defragmentare. Atenţie: există trei moduri de defragmentare. Primul, Defrag Numai, face evident doar defragmentare. Al doilea, Degrag şi Optimizare, caută să rezolve “spaţiile” rămase între informaţii, cu alte cuvinte făcând şi o oarecare optimizare a informaţiei pe harddisk. În fine, Deep Optimize, face o defragmentare optimizată ţinând cont de fişierele mai folosite şi cele mai rar folosite. Evident, modul ultim ia mai mult timp. Dar din fericire există opţiunea Închide computer la final – un click acolo şi lăsaţi calculatorul să îşi vadă de treabă.

Dacă programul vă place puteţi activa autodefragmentarea (lăsaţi atunci programul să pornească cu sistemul de operare) sau puteţi programa defragmentările (ex: unitatea D în fiecare miercuri de la ora 12 – programarea foloseşte sarcinile din Windows).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Un program excelent, nu trebuie sa lipseasca din lista de programe instalate intr-un computer ! 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *