IObit Uninstaller şi Security 360


Acum câteva luni am vorbit despre Advanced SystemCare Pro (excelent chiar şi în versiunea gratuită), o suită de instrumente bune de avut pe calculator. Unele sunt însă “externe”, precum defragmentatorul de harddisk, despre care am scris chiar ieri. În schimb dezinstalatorul de aplicaţii e în Advanced SystemCare Pro. El e însă disponibil şi separat. Puteţi descărca de aici IObit Uninstaller, care, la fel ca Smart Defrag de ieri, nu necesită instalare. După cum vedeţi mai jos, şi acesta are interfaţa în limba română. La lansare afişează o listă cu toate programele instalate, iar boxa de căutare de deasupra listei ne permite să ajungem rapid la o aplicaţie vizată.

imagine

Şi de ce am face dezinstalarea cu acest program? Pentru că procesul implicit de dezinstalare e însoţit de două alte etape: în prima se face un restore point, dacă ceva se întâmplă şi dorim să revenim la starea actuală; în ultima se face o căutare “la sânge” după “resturi” ale programului. După cum vedeţi programul permite dezinstalarea şi a toobar-urilor nedorite. Programele sunt apoi sortate în mod inteligent pe câteva grupe: cele recent instalare (cele mai pasibile de dezinstalare, dacă au fost puse de test doar); cele care ocupă cei mai mulţi MB (când nu mai ai spaţiu acolo ţinteşti prima oară); cele mai rar utilizate (şi uite aşa găseşti programul acela instalat acum un an de care ai uitat complet). În fine, apar separat actualizările sistemului de operare.

Şi dacă tot suntem la IObit să mai amintim şi de Security 360, care are versiune gratuită, dar şi comercială. Click pe Compare products pentru a vedea diferenţele. Din păcate programul nu e portabil (din el, instalat, se poate “genera” o versiune portabilă) şi nici nu e în limba română. În sine nu pare a aduce ceva nou. Dacă aveţi soluţii similare de securitate aş spune că e inutil. Poate ca second opinion. După cum vedeţi mai jos, permite scanarea calculatorului după infecţii nedorite. Sau citând: is an advanced malware & spyware removal utility that detects, removes the deepest infections, and protects your PC from various of potential spyware, adware, trojans, keyloggers, bots, worms, and hijackers.

imagine

IObit are programe bune, recunoscute pentru valoarea lor. Frunzăriţi IObit.com pentru alte aplicaţii interesante…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. mircea spune:

    IObit Uninstaller e un program foarte bun; am dezinstalat mute programe (incapatinate), ceea ce nu am reusit cu alte soft-uri de top.
    In ceea ce priveste Security360, il tin doar pt ca are o optiune tare si anume cea de stergere a fisierelor. Sterge fisierele problematice mai eficient ca Tune Up, de exemplu.

  2. moroshan spune:

    Fără programele de la IObit.com nu deschid PCul ! Msssssss MAESTRE 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *