Sufletele celor nevinovaţi în pericol, în Puppet Show


Puppet Show: Souls of the Innocent este o continuare a Puppet Show: Mystery of Joyville. Acelaşi detectiv (fără nume, aşa că putem noi completa numele cu al nostru), încearcă din nou să dejoace planurile unei femei rele, Felicia, care este în căutarea frumuseţii şi tinereţii veşnice, pentru dobândirea cărora continuă planurile unui Lord Adrian, mort înainte de a-şi duce la împlinire opera malefică. Jocul combină căutarea de obiecte (după o listă dată) cu mini-jocurile care mai de care mai interesante şi cu rezolvarea de diverse probleme şi provocări, într-o aventură captivantă. Jocul este complex, cu multe locaţii de explorat. Grafica superbă şi cu multe detalii sporeşte şi ea provocarea şi atractivitatea jocului.

imagine imagine

Detectivul nostru începe să investigheze misterul în oraşul din care a pornit totul, în diverse locaţii cum ar fi casa în care o mamă şi-a găsi fiica cuprinsă de un somn adânc, un magazin de jucării, casa unei ghicitoare – Madam Lulu… Toate aceste locaţii sunt legate între ele în joc, trebuind să ne deplasăm între ele de mai multe ori, pentru ca obiectele găsite într-un loc să le folosim în altul. După fiecare scenă de tip hidden objects, primim câte un obiect în inventar – vom mai reveni la fiecare dintre scene încă o dată, pentru o altă listă şi alt obiect de primit. În scenele obişnuite din joc, zonele cu care trebuie să interacţionăm sclipesc, şi mouse-ul se transformă în lupă sau în mână – puteţi opta şi pentru varianta fără indicaţii, pentru o mai mare provocare.

imagine imagine imagine

Dând click pe diversele obiecte semnificative din joc, ni se spune cam ce ar trebui să facem, şi privind la ceea ce avem în inventar, este destul de intuitiv ce unealtă de acolo am putea folosi – sau dacă nu o avem încă, putem intui cam ce ar trebui să căutăm. Pentru partea de hidden objects ne vine în ajutor şi hint-ul reîncărcabil (iar în Collector’s Edition putem apela la Strategy Guide, disponibil dacă dăm click pe butonul din dreapta jos). Pe lângă faptul că atmosfera jocului e cam sumbră, şi în concluzie ar putea să nu fie pe gusturile tuturor, un minus este şi faptul că de la un moment dat, locurile de explorat sunt foarte multe, şi deplasarea între ele devine lungă şi cu aşteptare multă – o hartă care să ne permită deplasarea mai rapidă ar fi fost utilă, dar nu atât de "reală". Dincolo de toate acestea, avem un joc din care vă va fi greu să vă opriţi! Unul dintre cele mai reuşite HOG-uri jucate recent. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *