Ne luăm sau nu umbrela la noi?


Timp de vreo câteva săptămâni, având în program unele după altele diferite evenimente a căror reuşită depindea de vremea de afară, am tot avut deschise în navigator cele două situri de pe care consult cel mai des prognoza meteo: Vremea.Kappa.ro şi Meteo.ro. E drept că indicaţiile se tot schimbau de la o zi la alta, uneori chiar de la o oră la alta, dar stăteam cu sufletul la gură sperând ca norii de ploaie să se mute de pe duminică pe luni… Nu ştiu dacă este vreun sit care să prezică cu exactitate vremea, dar probabil nici o prognoză nu o face… Dacă însă combinăm informaţiile pe care ni le dau, ne putem face o idee destul de clară despre cum va fi vremea.

imagine

Astfel, Vremea.Kappa.ro ne dă prognoza pe 2 săptămâni, la nivelul unor indicaţii simple gen: soare, predominant nori, furtună… pe lângă un desen sugestiv şi minima şi maxima pe acea zi. Înainte de aceasta oferă o "imagine" a vremii pe următoarele ore – de fapt, la ora 22 arată intervalul 19-1, şi aici am sesizat un decalaj de câteva ore, în sensul că furtuna trecuse de vreo trei ore, dar abia atunci figura pe sit. Are apoi şi un grafic cu evoluţia maximelor în decursul celor 2 săptămâni, şi mai scoate în evidenţă vremea pe două week-end-uri în avans, unde putem vedea cum va fi şi noaptea.

imagine

Mai exact ca previziuni şi mai profesionist mi se pare Meteo.ro, dar acesta are pe maxim şapte zile în avans. Ne dă însă şi mai multe detalii. Pe două zile ne spune cum va fi vremea dimineaţa, după-amiaza, seara şi noaptea, cu indicaţii de genul: "În cea mai mare parte noros. Câteva averse. Moderat", "Înnorat. Averse dese. Rece"… Avem şi detalii de genul viteza vântului, umiditate, vizibilitate, probabilitatea de precipitaţii. Cam aceleaşi detalii le regăsim şi în prognoza pe 7 zile, unde nu mai detaliază pe intervale ale zilei, dar ne spune de exemplu: "Nori de dimineaţă. Cald. Confortabil." Aceste situri acoperă un număr foarte mare de localităţi din România.

imagine

Pentru oraşe mari puteţi da pe Google o căutare "vremea NumeleOraşului", dacă nu vă plac recomandările de mai sus. La oraşele mai mari Google va da vremea, la altele doar linkuri, descoperindu-vă noi situri. De exemplu, Vremea.Rol.ro dă doar un grafic de temperaturi pentru Cluj, dar pentru Oraviţa – o fi mai mare decât Clujul?! – avem prognoza pentru următoarele 24 de ore, pe mâine, pe săptămâna în curs şi pe 14 zile. Vă mai invit să studiaţi şi Wunderground.com, unde puteţi scrie localitatea dorită în boxa de căutare; şi de asemenea MeteoPlus.ro, realizat de trustul Antena, unde informaţiile sunt mai mult în genul celor prezentate la un buletin meteo la TV, dar are şi meteo-ştiri. Să aveţi vreme bună!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Laur spune:

  Nu mai am incredere in prognozele ce trec de 3 zile.
  Le potrivesc pentru maxim 3 zile dar nu si pentru 2 saptamani o luna sau mai mult.
  Prin aprilie se anuntase pentru aceasta vara niste calduri cum nu au mai fost niciodata, si uite de s-a intamplat, inundatii si iar inundatii.

 2. alina ionescu spune:

  Cat de reale sunt aceste informatii meteorologice?

 3. Lili spune:

  Buna, fiecare cu ideile lui: incercati acest lien:http://fr.msn.com/. In bara de outils deasupra datei, scrie „meteo” si in paranteza „changer”. Apasati pe acesta din urma si in bara de cautare scrieti ( de ex.!)”Cluj”. Dat fiind ca localitatea Dvoastra este unica ( din toate p.d.v.)va aparea imediat „Cluj-Napoca, ROU”, cu iconitele (soare, ploaie, etc)pt. azi si maine.
  Precizez ca va aflati in continuare pe pagina de primire a msn – ului francez.
  Daca apasati chiar pe „Cluj-Napoca, ROU”, veti fi directionata la pagina „http://meteo.msn.com/local.aspx?wealocations=wc:ROXX0022&q=Cluj-Napoca%2c+ROU”, unde vedeti conditiile locale ( actualizate din ora – n ora), cu iconita, temperatura, temperatura resimtita, presiune atmosferica, punct de roua, umiditate, nivelul precipitatiilor ( in ultima ora si in ultimele 24 de ore), ora rasaritului si apusului ( la noi, nu in Franta!)indice UV, vant, vizibilitate. Alaturat, intr – o caseta, un sumar a 3 – 4 previziuni ale zilei de azi.
  Dedesubt, lien pt. previziuni triorare pt. 24 de ore ( c.m. buna, verificat! Poti sa insiri sau sa aduni fanul dupa previziunile meteo/msn.fr, ca in reclama de la internet de acum cativa ani!).
  Stiu ca o imagine ar fi facut cat 1000 de cuvinte, dar nu stiu sa fac captura de ecran cu lien – ul meu din favorite „http://meteo.msn.com/local.aspx?&wealocations=wc%3a8980&q=Deva%2c+ROU&setunit=C”, pe care – l consult dimineata, inainte de a scoate nasul afara. Nu – ti mai trebuie nici barometru, nici termometru de exterior.
  Toata admiratia pt. oportunitatea acestui articol chiar de Sf. Procopie ( Precup – ul motilor, Sf. Fanului; sau „pisolka Margit” la maghiari; daca azi ploua, mai ploua 40 de

 4. george spune:

  Folositi si
  http://vremea.meteoromania.ro/
  O sa vedeti ca o sa aveti o surpriza placuta. Mai ales hartile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *