Picnik (cică) integrat cu Picasa


Poate vă amintiţi că la 1 martie a.c. semnalam faptul că Picnik a fost cumpărat de Google. Ia luni până când Google reuşeşte să integreze ceva cumpărat în propriile servicii. Aseară am citit însă anunţul de pe blogul Picnik: Picnik in Picasa Web Albums. Am sărit cu bucurie pe contul meu Picasa pentru a constata apariţia unui buton cu o imagine alăturată ce face conexiunea vizual cu Picnik; de asemenea în meniul Edit, pe lângă editarea în Picasa (programul), a apărut şi editarea în Picnik. Iar bucuria s-a terminat aici: de fapt e vorba doar de o scurtătură. Picnik permitea de mult timp editarea imaginilor din Picasa (din 2007 chiar).

imagine

Diferenţa e că acum nu trebuie să mergi pe Picnik.com şi să deschizi contul Picasa, ci deschizi contul Picasa şi de acolo apelezi editarea cu Picnik. Un click pe editare şi aştepţi… aştepţi… până se încarcă Picnik. Sper să se găsească o soluţie să se lanseze mai rapid, altfel nu prea merită (poate HTML5, cu salvarea unei părţi a webaplicaţiei local, ca să ruleze mai eficient). Webaplicaţia Picnik se încarcă deasupra la Picasa (clar, nu e o integrare) şi din păcate te oboseşte la tot pasul cu “na! asta nu poţi decât cu cont premium!” Nici măcar full screen nu poţi să lucrezi, că trebuie să plăteşti. Zeci de filtre, obiecte şi altele sunt premium. Oricum, ca să nu fiu nedrept, Picnik oferă cam tot ce e de bază: decupare, rotire, reglare contrast ş.a.

imagine

Domnule Picasa, doamnă Picnik, mai e de lucru la acest mariaj. Pentru moment e o simplă alăturare, dar aşteptăm mai mult. De ce două moduri de editare? Serviciile trebuie unificate, şi chiar dacă va fi o editare online şi una offline, cu un program, cele două trebuie să fie cât mai similare. Adică Picnik trebuie să semene cu Picasa… şi invers. Aşteptăm deci, în câteva luni, un Picasa cu mai multe instrumente (decorarea pozelor cu rame şi elemente grafice), precum şi un Picnik care să fie integrat (nu un frame peste) cu adevărat în Picasa. Trebuie să avem răbdare… Concluzia: (nu v-am spus) chiar nimic nou.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *