10 situri care ne învaţă să desenăm bine


Peste mai bine de o săptămână vom organiza o activitate de vacanţă cu peste 20 de copii, cu diferite ateliere de "creaţie". Unul dintre acestea, adresat în special celor mai mici, se va baza pe o carte ce au primit-o copiii noştri acum câţiva ani buni: Marea carte a celor mici. Acolo învaţă în paşi simpli să deseneze, evident într-un stil mai copilăresc, lei, delfini, girafe, maimuţe… Avem şi alte cărţi ceva mai avansate – ar trebui să stau să le caut ca să ştiu să vă spun titlurile lor – dar vom începe acum cu aceasta.

imagine

Sunt convinsă că şi cei mai mari se vor bucura să înveţe cum să deseneze în linii elementare diferite animale. Pentru cei care însă nu se mai consideră copii, şi chiar doresc să investească timp – poate ca o activitate de vacanţă – în a învăţa să deseneze, MakeUseOf.com oferă o listă de 10 situri care ne vor învăţa să desenăm bine – specializate în lecţii de desen, fiecare cu specificul propriu. Despre unul dintre ele a mai scris Radu acum câţiva ani: DrawSpace.com. Dacă acest sit vă poate transforma chiar în profesionişti în ale desenatului, cu lecţii în care sunteţi învăţaţi să faceţi desene complexe, un sit cu multe desene în linii simple este HowToDrawIt.com. Ne ajută să desenăm, mai profesionist decât într-o carte pentru copii, fluturi, pinguini, un păun sau un dinozaur – partea simpatică este că majoritatea "lecţiilor" sunt însoţite şi de o poezioară, în engleză, bineînţeles.

imagine

Dacă doriţi să vă specializaţi în desene animate – animale, personaje… – aruncaţi o privire pe DrawingCoach.com, poate vă inspiră. De asemenea, una dintre recomandări este YouTube, unde puteţi găsi mii de materiale video ce vă explică cum să realizaţi desene sau ilustraţii. Succes!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *