Magazine pentru… lucru manual


Dacă suntem de vârste apropiate, atunci aţi avut materia “Lucru manual” la şcoală, şi vă amintiţi probabil de perniţele de ace (făcută sub formă de păpuşă, pălărioare…), de traforaj, de pirogravat şi de multe altele. Apoi, pe lângă activităţile de la şcoală, era Clubul Pionierilor, unde erau atâtea activităţi interesante. Nu, nu sunt un nostalgic al acelor vremuri, nici nu mă număr printre cei 38% care spun că atunci, sub Ceauşescu, trăiau mai bine ca acum. Pur şi simplu îmi amintesc cu drag de acele activităţi. Astăzi materiei îi spune “Abilităţi practice”, dar nu ştiu exact ce se face. Mă îndepărtez însă de subiect.

imagine

Oana spunea deja că ne pregătim pentru o Tabără de reCreaţie, în care vom aveam vreo 30, nu 20 de copii, pe care îi vom pune la lucru 🙂 . Mai sus vedeţi o fotografie de la întâlnirea cu câţiva dintre animatorii cu care vom conclura la această tabără, expuse fiind câteva lucrări demonstrative (realizate de copiii noştri sau chiar de noi). Vedeţi paharele de plastic decorate cu şerveţele (tehnica şerveţelului). Vedeţi figurine realizate din aluat sărat (şi întărite prin coacere în cuptor). Dacă sunteţi atenţi vedeţi chiar şi o icoană pe sticlă pictată de Oana. Plus broşuri despre modele din hârtie de avioane şi bărci. Şi nişte forme pentru ipsos. Sunt doar o parte din activităţile taberei ce ne va face probabil mai puţin prezenţi cu articole pe CNet.ro. (Nu e o reclamă la evenimentul ce îl facem. De fapt locurile sunt deja ocupate. E doar o introducere pentru a face legătura cu realitatea la ceea ce vom prezenta acum din spaţiul web.)

imagine

Aceste activităţi nu ştiu să aibă un nume comun, dar dacă cumva căutaţi magazine pentru materiale trebuie să întrebaţi de regulă de hobby şi creativ. Par cuvintele cheie ce descriu aceste activităţi. Acolo veţi găsi materiale fie că vorbim de tehnica şerveţelului, de aluat cu sare, de forme pentru turnat ipsos (apropo: există ipsos special pentru modelaj), de quilling, pictură (multe variante), pirogravură ş.a. În ultimele săptămâni am bătut la picior Clujul după diverse materiale. Dar dacă în oraşul Dvs nu găsiţi – ceva anume sau chiar astfel de magazine – puteţi apela la magazine online. Favoritul meu ar fi OPITEC-Hobbyfix, care au tot felul de materiale. Şi preţuri destul de bune. Dar să vă spun un lucru ce nu e secret: nici un magazin nu are cele mai bune preţuri la toate produsele. De aceea ne-am plimbat în zigzag în ultimele săptămâni, luând ata de aici, cealaltă de dincolo… Faceţi o listă, puneţi preţurile de la diverse magazine, şi apoi alegeţi. Apoi apreciez mult HobbyArt.ro, care au de asemenea sediu în Cluj, şi nu numai. Din păcate situl nu e propriu-zis un magazin online (încă!). Găsiţi însă la ei un excelent articol despre turnarea modelelor de ipsos. Rămânem în Ardeal cu ArtHobbyCreativ.ro (hei! comenzile se primesc online, deci nu contează unde sunteţi Dvs fizic). Poate situl arată mai ciudat, dar varietatea de produse e un atu.

Căutările pe Google ne-au mai adus în faţa ochilor încă două situri: HobbyDeco.ro şi GaleriaCreativ.ro. Cunoaşteţi alte magazine similare? Indicaţi-le, vă rugăm, în comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Houstain spune:

    Salut! În clasele I-IV făceam „Abilităţi practice”. Aici făceam animale din inimi (http://www.stradapiticilor.ro/?tema=animale_inima), câte ceva din plastilină, învăţătoarea ne mai dădea nişte plaşe de colorat sau de pictat, sau chiar de a le umple cu bobiţe din hârtie creponată. Îmi plăcea ora aceea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *