ARKive – în sprijinul speciilor pe cale de dispariţie


O imagine face cât o mie de cuvinte – mai ales atunci când este vorba de a-i sensibiliza pe oameni cu privire la viaţa animalelor. Sau cum afirmă Sir David Attenborough: "Imaginile din viaţa sălbatică sunt unul dintre modurile cele mai puternice pe care le avem pentru a-i implica pe oameni în lumea naturii". Pe acest lucru se bazează ARKive.org – imagini cu viaţa de pe pământ -, o extraordinară resursă educaţională care foloseşte puterea acestor imagini grăitoare pentru a promova o mai mare înţelegere a biodiversităţii globale, şi conservarea speciilor din lume cu cel mai ridicat risc de dispariţie. Aşadar, dacă doriţi să îi sensibilizaţi şi pe copii în această direcţie, şi să le oferiţi ocazia de a călători prin fascinanta lume a animalelor, le puteţi pune în faţă acest sit.

imagine imagine

Este în limba engleză, dar cu câteva explicaţii şi având în vedere că sunt multe imagini, îl vor putea explora după speciile de animale sau după diferitele zone geografice. De exemplu, dacă merg la mamifere, au un top cuprinzând 50 dintre cele 1107 specii de mamifere. Toate speciile sunt apoi sortate alfabetic după numele obişnuit (evident în limba engleză), sau după denumirea ştiinţifică. La fiecare specie au un link către informaţii despre acea specie, cuprinzând descrierea, aria de răspândire, habitatul, dar şi ameninţările cu care se confruntă şi modalităţile de conservare. Alte două link-uri din dreptul fiecărei specii îi conduc spre imaginile şi filmuleţele cu acea specie: 88 de imagini şi 29 filmuleţe pentru tigru, 36 de imagini şi 14 filmuleţe pentru ursul panda uriaş, mai apoi 46 de imagini şi 21 de filmuleţe pentru broasca ţestoasă verde… Pentru a explora pe zone geografice, li se deschide o hartă a lumii, unde pot selecta continentul şi apoi, dintr-o listă, ţara în care vor să "călătorească" – cu speciile puse din nou alfabetic.

Ups, acum îmi dau seama că era să vă induc în eroare – nu sunt doar animale, ci şi plante pe acest sit (evident, în cazul lor avem doar imagini, nu şi filmuleţe 🙂 ).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *