Quick Access Toolbar: configurare


Începând cu MS Office 2007 trebuie că v-aţi obişnuit cu Quick Access Toolbar. Acum vreun an de exemplu scriam cum poţi pune acolo – hai să îi spunem bară de instrumente – calculatorul neştiut din Word. Practic acolo e recomandabil să păstraţi tot ce folosiţi des, foarte des, şi preferaţi să fie la un click distanţă, nu la două (gen: un click pentru activarea filei/tabului, al doilea click pe respectiva acţiune) sau mai multe. După cum vedeţi din prima captură de mai jos, există un More Commands care vă deschide accesul spre tot felul de comenzi, chiar inexistente în filele din MS Office. Dacă doriţi, puteţi muta bara de instrumente sub file, cu Show Below the Ribbon.

imagine

Ceea ce apare odată cu MS Office 2010 este posibilitatea şi mai rapidă de a adăuga ceva în bara de instrumente. Este un truc mic dar util. Daţi un click dreapta pe orice găsiţi prin filele din partea superioară a aplicaţiilor MS Office şi prima opţiune va fi Add to Quick Access Toolbar. Mai rapid nici că se poate 🙂 . Vă puteţi astfel completa bara de instrumente cu ce doriţi. Bun. E atât de importantă această facilitate? Pare un truc ieftin, ce se rezumă la MS Office. Eu cred însă că, aşa după cum interfaţa MS Office 2007 devine tot mai adoptată (adică eu unul văd tot mai multe programe adoptând această interfaţă, chiar dacă procentual nu reprezintă ceva copleşitor), această facilitate – să zicem a la MS Office 2010 – se va propaga. Un exemplu concret este noul pachet Windows Live Essentials. Da, e un beta, dar evident interfeţele se vor regăsi în valul 4 final. Mai jos vedeţi că Add to Quick Access Toolbar a apărut şi în noul Windows Live Writer şi în noul Windows Live Photo Gallery.

imagine

imagine

Microsoft face într-un fel un compromis: nu vă plac filele cu comenzi? Atunci puteţi da timpul înapoi şi crea o bară de instrumente a la anii ‘90, unde să strângeţi ce vă place, ce folosiţi des. Puteţi vedea cele descrise live în următorul screencast. Daţi click pe Play in HD.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *