Fonturile Google sunt mai atrăgătoare


Vă amintiţi că la sfârşitul lunii mai a.c. scriam că Google vrea un web (şi) mai frumos? De atunci iniţiativa Google nu mi se pare să fi stârnit prea mult interes. Dar se poate să mă înşel. Aveţi o altă opinie? Ca să prindă mai bine la public, Google a făcut două lucuri pe care le găsesc salutare. În primul rând au lansat posibilitatea de previzualizare a fonturilor. Mergeţi la directorul de fonturi, alegeţi un font şi veţi vedea un link Preview this font. Desigur, sub numele fontului există deja o previzualizare, dar limitată, statică. Noutatea Google e plină de dinamism.

imagine

Observaţi mai jos: poţi trage cu mouse-ul şi să modifici dimensiunea, spaţiul dintre litere, cuvinte şi linii; să alegi variante, transformări, decoraţiuni… Totul se reflectă imediat în dreapta, dar, foarte util webmasterilor, şi în codul aflat sub previzualizare. Configurezi după gusturi şi ai apoi codul gata de folosit. Excelent!!! Dar bucuria mea a fost mai mare când am sesizat că la mai multe fonturi – nu la toate – au fost incluse caracterele speciale pentru Europa de Est (acesta e “în al doilea rând”). Observaţi în captura de mai jos.

imagine

Google a făcut nişte paşi într-o direcţie bună: fonturile devin utilizabile şi pentru noi, românii, suportând diacriticele, iar previzualizarea dinamică permite să vezi mai realist comportamentul acestor fonturi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. razvan spune:

    Da sunt interesante. Le folosesc si eu la numele blogului si la titlul articolelor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *