Awesome Screenshot: Capture & Annotate


Awesome Screenshot: Capture & Annotate e un nume cam lung pentru o extensie, nu credeţi? Iar partea cu awesome denotă o lipsă de modestie… dar oare justificată? Extensia pentru Chrome este într-adevăr foarte bună şi cei care folosesc des acest navigator şi fac des de acolo capturi o vor îndrăgi imediat pentru că reuneşte funcţiuni foarte importante la acest capitol. În primul rând, după cum vedeţi mai jos, extensia ne propune dintr-un click două modalităţi de captură: partea vizibilă în fereastră sau întreaga pagină (cu derulare automată… da!).

imagine

După ce aţi ales şi s-a făcut captura, o veţi avea într-un editor precum cel de mai jos. Eu am decupat deja un detaliu (oferă deci crop), iar apoi am pus săgeţi, linii libere, un dreptunghi (se poate şi cerc/elipsă), am blur…at o parte de text (ah, excelent când vrei să ascunzi ceva)… Partea regretabilă este că extensia – doar pentru moment, ni se spune! – nu face captură la flash, ceea ce înseamnă că dacă vreţi să surprindeţi ceva dintr-un clip de pe YouTube (sau orice altceva flash) nu va merge. Sau va merge, dacă citiţi articolul acesta mai încolo, după ce Chrome a rezolvat problema ce împiedică extensia să meargă cum ar trebui.

imagine

Bun: şi apoi? Păi puteţi da click dreapta pe imagine să alegeţi Copiaţi imaginea ca să fie pusă în clipboard, sau Salvaţi imaginea ca… şi o veţi putea salva local. Dar poate nu doriţi aşa ceva. Poate doriţi captura să o puneţi pe un forum sau într-un email. Păi există butonul Upload, care încarcă imaginea pe Pict.com şi vi se dă linkul. Plus soluţii de trimitere imediată pe Twitter, Facebook ş.a. Nu-i aşa că această extensie se ocupă cam de tot ce am putea avea nevoie? Putem fi chiţibuşari, dar eu spun că… uh… chiar e awesome.

imagine

Iată şi clipul oficial de prezentare:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *