Cum să pictaţi nonograme


Despre nonograme s-a mai scris pe aici. Oana v-a prezentat tot felul de jocuri, unele flash, gen Picross sau Picma (ambele excelente), sau desktop, gen World Mosaic sau Word Riddles. Nu am să stau să explic jocul – dar vă pot invita pe Wikipedia. Presupunând că ştiţi despre joc, iată acest instrument de creare de nonograme. E simplu. De fapt relativ simplu. Haideţă să vedem ce e de făcut. Mergeţi deci la adresa tocmai indicată şi veţi vedea implicit o structură de 10 pe 10. Redimensionaţi la cât doriţi. Eu am pus 20 pe 20 şi am apăsat Resize. Apoi cu mouse-ul indicaţi celulele negre. Cu CTRL puteţi albi o celulă ce nu o mai doriţi neagră. La final apăsaţi Create.

imagine

Da, rezultatul nu va fi şocant: se va umple un control textarea cu “codul” nonogramei. Acum mergeţi la “rezolvatorul” de nonograme, adică aici. Codul obţinut anterior îl puneţi în câmpul textarea, alegeţi Use text, la Output format alegeţi de exemplu PNG, şi debifaţi Solve the puzzle? Drept urmare eu am obţinut nonograma curată:

imagine

Atenţie: când acelaşi cod poate genera mai multe imagini înseamnă că nu e o nonogramă bună! Luaţi-o de la început, variind imaginea. Şi la ce bun aşa ceva? Simplu: puteţi crea propriile nonograme, cu simbolurile/desene dorite sau texte. Le puteţi “ascunde” spre rezolvare în nonograme.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *