Fundalurile din Bing, tapeturi în Windows 7


Bing, încă de la lansare, s-a remarcat prin imaginile afişate – zi de zi altele – pe prima pagină. Mulţi le-au dorit ca tapeturi, dar din păcate sunt de dimensiuni mici, mai mici decât monitoarele noastre. Lăţite nu mai arată bine, iar centrat, cu bordură de o anumită culoare, nu e nici aceasta soluţia cea mai bună (unde sunt ele arhivate am scris aici). Şi totuşi există o soluţie, prin noua temă Bing dinamică. În ce sens dinamică? Tema foloseşte un flux RSS prin care regăseşte imaginile puse la dispoziţie la o dimensiune… să bată tobele…. de 1920×1200. Asta a fost partea bună.

imagine

Partea proastă e că nu veţi primi tot ce apare ca tapet pe Bing. Optaţi pentru Download Attachements şi în timp se vor strânge zeci, poate sute de tapeturi. La mine până acum sunt 11 tapeturi, pe care le vedeţi mai jos. Conform Microsoft, săptămânal vor fi puse la dispoziţie 2 imagini, dar nu înţeleg ce vor să spună prin “timp de trei luni”. Fluxul RSS reţine pe ultimele trei luni sau această temă dinamică va fi dinamică doar trei luni. Nu cred că vom afla decât aşteptând. Oricum, acest debut cu teme dinamice via RSS e de lăudat, iar logoul Bing ce apare pe fiecare imagine nu cred că vă va deranja foarte mult.

imagine

PS: Din când în când vizitaţi secţiunea de teme pentru Windows 7, căci apar propuneri interesante. Ultimele sunt asiatice ca sursă, dar cu desene frumoase (gen An Hsin Pu Tzu).

PS2: Bonus, ca întotdeauna SmashingMagazine oferă tapeturi pentru luna x (unde x ia valori de la 1 la 12 😉 ). Vedeţi deci Desktop Wallpaper Calendar: September 2010, unde sunt tapeturi multe, mari, cu şi fără calendar, câteva făcute de români.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *