Capturi cu ZScreen


Pentru capturi de imagini am folosit anii trecuţi cu mult succes WinSnap. Am mai încercat pe rând PicPick şi Screenpreso, însă am revenit mereu la WinSnap. Între timp odată cu ultimul sistem de operare Windows 7 m-am oprit la aplicaţia pentru realizarea de capturi pe care acesta o propune implicit, Snipping Tool. Două motive au fost hotărâtoare: simplitatea în utilizare şi comoditatea dată de faptul că este deja instalat (asta nu înseamnă că păstrez tot ce vine cu Windows, de mult am dat papucii Media Player-ului din Windows J). Dar şi acesta are graniţele sale astfel că rămân mereu cu ochii deschişi spre alternative. Două dintre ele cred că sunt demne de o recomandare.

imagine

ZScreen este un executabil gratuit care încântă nu prin simplitate ci prin eleganţă, mai ales că aceasta este completată de o mulţime de opţiuni. După instalare programul este accesibil de lângă ceasul din bara de meniuri şi aşteaptă să fie pus la lucru. În continuare voi încerca să evidenţiez doar acele facilităţi care îl deosebesc de alte programe asemănătoare cunoscute mie:

  • Se poate marca cu mouse-ul o anumită arie a monitorului pe care cu click sau cu o combinaţie de taste aleasă o memorează astfel că o poate salva automat ca imagine în mod repetat. În combinaţie cu funcţia Auto Capture se pot realiza astfel foarte uşor diferite tutoriale.
  • Tasta PrintScreen din Windows poate fi înlocuită sau redirectată spre opţiunile aplicaţiei ZScreen.
  • Capturile finale pot fi încărcate pe internet fiind suportate o serie de servicii de hosting precum ImageShack, TinyPic, Flickr, RapidShare etc. Pe site-ul web al aplicaţiei sunt prezentate toate serviciile de hosting suportate. Amintesc aici faptul că ZScreen are implementate unele funcţii ale unui program asociat, ZUploader, după cum ne spune numele, specializat pe încărcări de fişiere (diferite formate). Acest fapt îl face să pară mai încărcat ca alte programe de gen (între altele pot fi încărcate pe internet pe site-uri specializate gen Pastebin.com bucăţi de text din clipboard, apoi mai este oferit un client pentru traduceri), dar utilitatea sa constă în realizarea de capturi.

Pentru unii are probabil un dezavantaj mare dat de faptul că nu este pus la dispoziţie un editor complex de grafică precum în PicPick, sunt suportate doar câteva opţiuni rudimentare: adăugarea de umbre precum şi de watermark-uri (semne şi texte distinctive proprii pe capturi).

imagine

Grabshot .NET este un program tipic pentru capturi de imagini. În testele mele s-a descurcat bine, sunt permise o serie de setări generale, precum şi stabilirea unor hotkeys (scurtături din tastatură), indicarea directoarelor de memorare sau a funcţiilor de imprimare. Interesant este că cu un click pe simbolul din systray se afişează o galerie cu ultimele capturi, indiferent de locul în care au fost memorate. Cu un click pe imagine veţi avea la dispoziţie alte opţiuni, chiar şi de editare a ei. Spre deosebire de cel anterior este portabil, dar necesită suport .NET Framework pe calculatoarele folosite.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Eu folosesc un programel free, MWSnap 3 (nu stiu daca este acelasi lucru cu WinSnap) si sunt fff multumit. Se misca fff bine, are o interfata superfaina, plus ca mai are un set de unelte care, din cand in cand, sunt bune la casa omului folositor de PC 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *