Păreri despre Priority Inbox?


Nu m-am grăbit să scriu despre Priority Inbox lansat de/în GMail la începutul acestei săptămâni – vezi anunţul oficial – pentru ca să văd cu ochii mei cum merge. Între timp noua facilitate s-a propagat pretutindeni, aşa că dacă folosiţi GMail probabil aţi testat şi ştiţi despre ce este vorba. Care e opinia voastră? Mi-ar place mult să o citesc în comentarii. Văd ode de laudă aduse pe diverse bloguri, dar eu unul nu am reuşit (încă???) să mă obişnuiesc cu prioritizarea propusă de noua găselniţă. Partea cu “nouă” e deja controversată, pentru că Microsoft spune că s-a gândit mai de mult timp la aşa ceva, şi chiar are patente înregistrate. Eh, alte procese între Google şi Microsoft.

imagine

Pentru cei care nu folosesc GMail sau pentru cei care folosesc, dar nu şi-au activat Priority Inbox, iată clipul ce prezintă deosebit de frumos cum filtrul anti-spam s-a dublat în filtru pentru selectarea emailurilor importante. Să reţinem că şi acest filtru are nevoie de sprijin la învăţare, putând să filtreze uneori ca neimportant ce e important, sau invers. Din fericire costul e un click. Sunt curios dacă în timp relevanţa acestei filtrări va creşte, pentru că, pentru moment, eu nu sunt mulţumit.

Că tot vorbim de emailuri, mi s-a părut interesant să citesc că un sondaj a ajuns la concluzia că ne consultăm poşta electronică prea des. “Printre americani, 72% îşi verifică emailul în vacanţe, în zilele de boală, chiar şi din pat, unul din cinci spunând că verificarea poşteie electornice este primul lucru pe care îl fac dimineaţa sau ultimul lucru pe care îl fac înainte să se culce. Jumătate dintre cei care îşi verifică emailul în afara serviciul spun că o fac şi în vacanţe, explicabil dacă ţinem cont că 26% dintre respondenţi au declarat că se simt copleşiţi şi neproductivi din cauza volumului de emailuri ce se strâng în perioada cât lipsesc.” Spune drept concluzie LifeHacker: “Priority Inbox, you couldn’t come soon enough”. Uf, aşa să fie? Care e opinia voastră?

Iar eu închei cu ceva ce poate nu aţi sesizat: Google Translate şi-a schimbat faţa. Eu mă trezesc tot mai des folosind acest serviciu, fie pentru că am găsit ceva dar e în germană, rusă sau cine ştie ce altă limbă, fie pentru nişte mici traduceri brute. Şi uneori, admit, ca să mă distrez ce perle scoate 🙂 .

imagine

Deci, încă o dată: folosiţi prioritizarea furnizată de GMail? Ce opinii aveţi?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Sakura spune:

  Mi se pare tare interesantă partea cu M$ care s-a „gândit” şi ea… Ştii, şi eu mă gândesc destul de des la autovehicule fără roţi, motoare antice şi murdare ş.a.m.d. Nişte vehicule care să evolueze dincolo de principiul pe care funcţionează de la inventarea lor. Nişte maşini care să plutească deasupra solului, care să alunece pe o pernă antigravitaţională. Recunosc că habar nu am cum se face aşa ceva, dar cred că ar trebui să brevetez ideea. Poate apare mâine-poimâine unul care va ştii cum să le facă şi aş putea să-l dau în judecată!

  Treaba cu „Priority Inbox” sună interesant. Eu deja foloseam sistemul în felul următor: gmail pentru chestiile mai importante, yahoo.mail pentru restul lumii 🙂

  Sunt convins că va deveni bun în viitor, trebuie să-i lăsăm timp să înveţe. Cred că, mai ales la început, rata de succes depinde mult şi de modelul comportamental al utilizatorului căsuţei poştale. Să vedem ce spun şi alţii…

 2. Cosmin spune:

  Cum toate mailurile, atat cele de la munca cat si cele de pe diverse adrese de gmail sau yahoo, sunt redirectate intr-un singur cont gmail, am zis ca merita sa incerc Priority Inbox. Pana acum si-a facut treaba cat de cat, oricum mai are de „invatat”. 🙂

 3. gxg spune:

  Eu l-am dezactivat la vreo 10 minute dupa ce l-am pornit.
  De relevant a fost destul de relevant in alegerile pentru Priority inbox, dar pur si simplu nu simt nevoia de o organizare suplimentara. Am deja filtre care „curata” inbox-ul de 95% din mesajele putin importante. Plus ca nu-mi place deloc cum arata inbox-ul sectionat asa.

 4. m1ha1 spune:

  Îl mai las puțin. Dar e supărător.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *