BBC Dimensions (sau Luna pe Pământ)


La începutul lunii iunie am amintit într-un articol o aplicaţie bazată pe serviciul Google Maps care permite vizualizarea mărimii suprafeţei afectate de ţiţeiul scurs în Golful Mexic pornind de la locaţia utilizatorilor. Un serviciu asemănător este oferit în cadrul proiectului BBC Dimensions. V-aţi întrebat vreodată cât din suprafaţa Pământului ar ocupa Luna dacă ea nu s-ar roti pe orbită ci s-ar afla pe Pământ? Aplicaţia BBC proiectează diametrul Lunii cu centrul în locaţia indicată de către dvs. pe suprafaţa Pământului, de exemplu dacă stabiliţi centrul la Berlin, Luna ar acoperi întreaga Europă. După cum vedeţi din captură dorind să arăt spirit patriotic am "nivelat" România, dar Marea Britanie a scăpat neatinsă (desigur din cauza BBC-ului). Sau ce aţi zice dacă am amplasa piramidele din Gizeh în centrul istoric al Bucureştiului (sau mai bine în locul Casei Poporului 🙂 )?

imagine

Scopul acestui serviciu este să (re)aducă în prim-plan evenimente, scene şi amplasamente istorice şi geografice remarcabile. Sunt puse la dispoziţie o mulţime de opţiuni, permiteţi-mi să preiau şi să redau cu copy & paste temele şi subtemele oferite:

Să nu uităm că peste puţin timp începe şcoala. După posibilităţi, această aplicaţie poate reprezenta un punct de start foarte motivant pentru orele de istorie sau de geografie.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *