Statistici pentru fotografiile din Picasa Web Albums


Vă ţineţi fotografiile pe Picasa Web Albums şi folosiţi Google Analytics pentru statistici privind siturile Dvs? Cele două pot fi combinate. Aproape sigur nu ştiaţi 🙂 . Poate dacă v-aţi uitat în setări la Picasa Web Albums, unde de ceva vreme, nu ştiu să spun de când, a apărut opţiunea Photo tracking. Da, da, de vreun an poate, sau mai mult, Picasa Web Albums oferă nişte statisitici firave, rezumate la numărul de afişări pentru fiecare imagine în parte. Statistici ce nu mi-au inspirat niciodată încredere (daţi refresh la o imagine şi nu veţi vedea imediat incrementarea numărului de afişări). Google Analytics are însă un mai bun renume la capitolul statistici.

imagine

Problema devine: ce pune acolo la cod (vezi captura de mai sus). Presupun că aveţi un cont Google Analytics. Vă identificaţi acolo şi adăugaţi un cont nou pentru “urmărire”. Doar că situl pe care îl dăm nu e vreunul al nostru ci “http://picasaweb.google.com”. De-a lungul acestui proces, nu mai reţin în ce moment, veţi obţine codul de introdus în captura de mai sus. Şi acum? Păi vine etapa “răbdare”. Lăsaţi să treacă săptămâni ca statisticile să aibă relevanţă. Eu am pus codul în 18 august, deci ceva-ceva se poate vedea. Precum că am avut 36 de vizite la fotografiile personale în 23 august.

imagine

Statisticile vin desigur cu tot tacâmul. Am aflat astfel că la fotografiile mele cei mai mulţi se uită din România şi SUA, dar a fost şi un irakian. Un click pe România mi-a dezvăluit că, normal, din Cluj se uită cei mai mulţi, jumătate din numărul clujenilor îl reprezintă bucureştenii, iar pe ici pe colo mai e unul din Carei, Braşov, Giurgiu, Brăila… Lucruri pe care nu le-aş fi putut afla fără acest mariaj Picasa Web Albums şi Google Analytics.

imagine

Dacă folosiţi intens Picasa pentru găzduirea fotografiilor cred că merită să puneţi şi Google Analytics la treabă. Nu pierdeţi nimic, şi cândva poate datele statistice vor avea relevanţă pentru Dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. m1ha1 spune:

    „ce pune acolo la cod (vezi captura de mai sus)”.
    Cum ajung acolo ?

  2. radu.capan spune:

    Picasa Web Albums -> Settings -> Photos settings -> tabul General, jos de tot.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *