Protejaţi directorul personal din Windows 7 de ştergere accidentală


Windows are obiceiul… interesant de a crea un director personal în care avem gata făcute subdirectoare pentru de toate (documente, muzică filme). Totuşi (cei mai?) mulţi dintre noi le ignoră şi creează o a doua partiţie (să zicem D:) pe care o aranjează după bunul plac. Astfel în cazul unei defecţiuni de sistem care ne-ar cere să formatăm partiţia preţioasele noastre fişiere vor rămâne intacte. Dacă în XP procedam şi eu la fel, Windows 7 ne oferă motive să reconsiderăm această strategie. Folderele din directorul personal vin gata catalogate în "Libraries" şi indexate de Windows Explorer astfel încât este suficient să apăsăm butonul Windows pe tastatură şi să tastăm un cuvânt ca sistemul să ne sugereze fişierele în care s-ar găsi acel cuvânt. În exemplul de mai jos vedeţi fişierele legate de CNet (nu sunt 104… mai dă şi rateuri 🙂 ).

imagine

Desigur putem să umblăm în Index şi Libraries şi să le legăm de directoare in D:, dar există o metodă mai simplă, anume să mutăm doar directoarele utile în D:, păstrându-le toate proprietăţile. Metoda este simplă: deschideţi directorul personal (în dreapta sus în meniu); deschideţi directorul unde vreţi să mutaţi directoarele, cut-and-paste şi gata. Dacă aveţi Dropbox instalat este bine să vă ţineţi directoarele acolo pentru o protecţie şi mai bună plus acces la versiunile mai vechi ale fişierelor. Cei 2 GB de spaţiu (2.25 dacă folosiţi acest link ar trebui să fie suficienţi). Vedeţi mai jos rezultatul. În cazul meu am mutat Desktop, My Documents şi My Music. Deşi mutate directoarele apar în continuare în profilul personal ("laptop"); de asemenea iconiţele de pe desktop nu se mută nicăieri. Presupun că în C: rămân "NTFS symbolic links" dar, sincer nu prea contează. Am acum un dublu nivel de protecţie în caz că sistemul dă rateu, şi pot să folosesc cu încredere directoarele din Windows 7.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu spune:

    Marturisesc ca sunt un diletant in ale calculatorului si din acest motiv va rog sa fiti ceva mai detaliat in legatura cu procedura de salvare, care pare a fi simpla pentru un initiat. Am descoperit acest site si sunt de-a dreptul incantat de solutiile si comentariile dvs. Multumesc anticipat!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *