Quick Cliq: un alt launcher (II)


După cum spuneam data trecută, Quick Cliq nu se rezumă la a fi un simplu lansator. De fapt mai are trei funcţiuni: pentru clipboard, pentru ferestre şi pentru notiţe. Să începem cu clipboardul, care mai primeşte nouă vieţi cu acest program. Da! Marcaţi ceva (text, dar fie chiar şi imagine sau fişiere în Explorer) şi apăsaţi Ctrl+1…9. Ce aţi selectat va fi pus într-unul din cele 9 clipboarduri, după ce tastă numerică aţi apăsat. Recuperarea se face cu Alt+1…9. Simplu. Şi dacă tot nu sunteţi uimit să ştiţi că Win+Ctrl+1…9 se adaugă în clipboard (nu se pune peste). Excelent pentru a face liste!

imagine

Aceste clipboarduri apar în meniul principal, aşa după cum se vede mai sus – stânga. Dar puteţi şi apela doar meniul cu clipboarduri, după cum vedeţi mai sus – dreapta. Cum? Quick Cliq oferă posibilitatea apelării meniurilor din combinaţii de taste dar şi cu gesturi de mouse. Vedeţi în setările aplicaţiei cum sunt definite. La mine acum mouse dreapta apăsat şi tras în sus afişează meniul pentru clipboarduri. Revenind la captură observaţi că, în timp ce puteţi face totul din taste (puneţi cu Ctrl+1, scoateţi cu Alt+1), meniu vă permite să observaţi care clipboarduri au elemente (apare iconiţă în dreptul lor) şi aveţi trei opţiuni: vizualizare, salvare în fişier sau curăţire. Hai să vedem cum e afişat un clipboard. Vedeţi probleme la diacritice. Ei bine, dacă faceţi din taste copiere şi lipire e OK. Dacă însă veţi edita clipboardul respectiv, diacriticele nu vor veni bine. Mai rar edităm însă clipboardul, nu? (De fapt în Windows, nativ, niciodată.)

imagine

Captura de mai sus vă mai arată unele facilităţi, precum convertirea în scris cu minuscule (LC), majuscule (UC)… Ar mai fi un lucru important de spus: la ieşirea din aplicaţie, clipboardurile se duc, se “curăţă”. Las facilităţile despre ferestre şi clipboard într-un alt articol, dar înainte să închei, iată captura cu fereastra de setări, mai exact la scurtături. Click pe Gestures pentru a schimba (sau pur şi simplu vedea/afla) gesturile din mouse.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *