Blumind: diagrame rapid


Acum câteva minute citeam pe Downloadsquad despre programul Blumind şi după câteva minute scriu despre el. Deduceţi cât de impresionat sunt de program. [Situl era cândva în japoneză. Acum are un sit propriu în engleză: Blumind.org.] Bun. Cumva aţi ajuns în posesia pachetului care nu necesită instalarea, da? Despachetaţi fişierele unde ştiţi Dvs şi lansaţi Blumind.

imagine

Veţi fi întâmpinat de o interfaţă simplă dar foarte elegantă. Central aveţi un element de start (fie el directorul unei companii sau numele călătoriei pe care o planificaţi). Daţi Enter pentru crearea de fraţi şi Insert pentru crearea de fii. În câteva secunde veţi dezvolta o structură după cum vă dictează logica. Observaţi că structura de pe “pânza albă” are un echivalent arborescent în bara lateral-stânga, sus. În partea de jos în aceeaşi bară laterală sunt opţiuni personalizate per element pentru a alege forma, culorile şi alţi parametri. Din bara de instrumente, cel cu multe culori vă permite să apelaţi la “teme” ce schimbă dintr-un click totul. La final puteţi exporta creaţia de exemplu în format PNG, dar şi SVG. Aş mai menţiona instrumentul de linii (altele decât liniile trase automat) şi butonul pentru full screen. Mi-ar fi plăcut mult să fie şi un instrument de pus text unde vrei tu, de exemplu pentru un titlu al diagramei. Dar şi aşa, Blumind e extraordinar de simplu şi foarte util celor care îşi ordonează cu astfel de instrumente ideile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Oki spune:

    Să nu uităm de veteranul open source al acestei categorii de programe: FreeMind (http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page). DAR … Unii useri, nemulțumiți de ritmul de evoluție al aplicației sau de funcționalitățile pe care le doreau, au creat propriile derivații pornind de la codul sursă al acestuia. (Doar e open source, nu? 😉 ) Astfel au apărut: Freeplane (http://freeplane.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page) și SciPlore (http://www.sciplore.org/software/sciplore_mindmapping/)

    Legat de SciPlore, trebuie să evidențiez în mod special modulul dedicat lucrului cu fișierele PDF și cu Referințele Bibliografice. Pe scurt, puteți importa fișierele PDF împreună cu Bookmarkurile din acestea folosind SciPlore pe post de catalog de PDF-uri.

  2. Guliver spune:

    Exact ce-mi trebuia! Mulțumesc!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *