RSS Live Links pentru Chrome


Dacă folosiţi Chrome şi vă lipseau semnele de carte live din Firefox, atunci s-ar putea să fiţi bucuroşi de – iar mai apoi mulţumiţi cu – RSS Live Links. Aşa după cum vedeţi în captura de mai jos, extensia permite să asociezi un flux RSS, ce va fi urmărit periodic. Cu un click poţi vedea noutăţile de pe situl favorit, fără să foloseşti – sau dacă foloseşti fără să deschizi – Google Reader. Unde mai pui că iconiţa numără elementele noi, dansează când s-a publicat ceva şi scoate şi sunete. Prea multe? Din setări puteţi alege ce notificări să fie, şi… cum să fie. Da, de exemplu ce sunet să auziţi (acum sunt nouă propuneri).

imagine

Adevărul este că marea surpriză o oferă tocmai partea de setări. Nu m-aş fi aşteptat la atâtea! În primul rând sunt cele ce ţin de aspect, de la dimensiunea panoului ce se deschide la click pe iconiţa extensiei până la culorile folosite în respectivul panou. Parcurgeţi în tihnă opţiunile, dând click pe semnul de întrebare pentru informaţii suplimentare. Extraordinar este că merge cu mai multe fluxuri RSS deodată. Ele pot fi şi puse pe grupuri, pentru o mai bună organizare. Şi la Available Feeds apar fluxurile RSS detectate în taburile deschise. Şi uite aşa e foarte uşor să adaugi fluxuri noi!

imagine

Iată cum arată când se folosesc şi grupuri.

imagine

Ştiu că am descris pe scurt extensia, care are atâtea opţiuni utile (opţiunile implicite sunt bune, dar cei pretenţioşi pot să “ajusteze” diverse aspecte după gusturi), dar sper să fie suficient să vă incite să o testaţi. Chiar dacă folosiţi Google Reader, FeedDemon sau altceva pentru a urmări fluxuri RSS, pentru cele mai importante RSS Live Links mi se pare un ajutor important.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *