Grapholite: pentru diagrame


Privind la captura de mai jos probabil vă gândiţi că este vorba de un program. Încă de unul ce copiază stilul MS Office 2010 de interfaţă. Ei bine, este o webaplicaţie. Grapholiteonline diagramming tool – este în stadiul alpha, ceea ce înseamnă 1) se laudă cu multe, dar începutul e firav; 2) probabil la final va fi un proiect comercial. Astfel, deşi se prezintă ca un instrument pentru flow charts, organization charts, floor plans, network diagrams ş.a., doar prima categorie este acoperită.

imagine

Putem presupune deci că atunci când va fi gata, Grapholite va avea la Toolbox mai multe categorii. Pentru moment vedeţi elementele necesare pentru ceea ce din liceu nu am mai făcut: scheme logice. Interfaţa nu e doar arătoasă ci şi puternică şi intuitivă. E o plăcere să pui elemente, să le colorezi, să faci conexiuni. La final poţi exporta totul ca JPG sau ca PNG, iar PDF apare la “în curând”. Acum instrumentul poate fi testat imediat, fără vreun cont. Dar un cont poate aduce avantajele salvării “lucrărilor”, pentru alte prelucrări ulterioare. Există şi un format propriu pentru salvarea diagramelor.

Aplicaţia e foarte promiţătoare. Să vedem ce se va alege de ea în următoarele luni.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. BogdyD spune:

    E exact ceea ce cautam de multa vreme. In plus, chiar daca nu poti exporta fisierul in format PDF, daca ai Adobe Acrobat sau ceva similar, poti folosi cu usurinta print as PDF. 🙂

  2. Sorin spune:

    Trebuie instalat SilverLight de la microsoft, si deci nu ma intereseaza. Ideea aplicatii on-line este interesanta, dar prefer tot varinta „clasica” DiaPortable, fiind portabila.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *