PDFRider: taie, uneşte, extrage, parolează


Când am de manipulat pagini în PDF mă folosesc de PDFTools, prezentat acum câteva luni (mda, tot neactualizat din 2007). Că am de unit sau separat pagini, ori criptat, acel progrămel mă ajută de minune. Iată că recent am aflat de PDFRider (a GUI for "pdftk" – am citat din prezentare), care permite cam aceleaşi manipulări. După cum vedeţi din captura de mai jos, mai totul se rezumă la meniul Tools care ne permite într-un PDF deschis să inserăm alte pagini PDF, sau să extragem, ştergem, rotim nişte pagini. Procesele sunt foarte intuitive.

imagine

Dacă aveţi mai multe PDF-uri ce le doriţi unite într-unul singur, apelaţi la Merge documents… Veţi avea o fereastră ca mai jos. Click pe Add… pentru a adăuga fişierele PDF, iar apoi pe OK. Aşteptaţi… aşteptaţi… aşteptaţi… şi într-un final veţi avea PDF-ul reunit!

imagine

În fine, înainte să închei, iată şi captura cu fereastra pentru criptarea unui PDF. Puteţi stabili o parolă pentru deschidere, alta pentru editare (sau ambele) şi indica drepturile pe care doriţi să le daţi. De asemenea de aici puteţi şi elimina criptarea cu parolă a unui fişier PDF… dacă îi ştiţi parola.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

8 comentarii

 1. Peter spune:

  Pentru cine nu are/nu dispune de Acrobat Professional de la Adobe (apropos – a fost anuntata versiunea X), este un utilitar bun.
  Pentru cei care doresc securitate mai buna pentru creatiile lor insa, optiunile de aplicare a unei parole pentru limitarea accesului/modificarii/copierii/printarii etc. sunt la fel de „slabutze”, ca si in cazul pachetului Acrobat (cu Free PDF Unlocker – cautati pe net – se poate usor „debloca” un pdf). Exista chiar destule utilitare, unele shareware.
  Pentru cei care doresc optiuni suplimentare de securitate, se poate apela la un alt soft gratuit, cu mult mai multe optiuni: PDF OwnerGuard Personal (poate fi gasit si pe Softpedia).

 2. Radu spune:

  Eu aş fi curios de un lucru: în opţiunile de editare, are şi un echivalent pentru decuparea paginii (Crop) ? Poate mă înşel, dar parcă nici versiunile mai vechi de Acrobat Professional nu dispuneau de aşa ceva. Acesta este unul dintre motivele (multişoare, de altfel) pentru care prefer să folosesc Foxit Phantom. Dacă PDF Rider dispune însă de o asemenea opţiune, aş fi dispus să trec în legalitate absolută… 🙂

 3. radu.capan spune:

  Probabil întrebi de posibilitatea de a tăia un element (ex: text, imagine) dintr-o pagină. Dacă da, nu, nu poate aşa ceva. Nu ştiu freeware să facă aşa ceva. Şi… şi eu folosesc Foxit Phantom pentru aşa ceva…

 4. Peter spune:

  @Radu, radu.capan:

  Posibilitatea de crop a unei pagini dintr-un pdf este inclusa in Acrobat Professional incepand cu versiunea 6.
  Incepand cu v.7 se poate edita si o pagina (modificarea textului, stergerea/inserarea unel ilustratii etc.), dar posibilitatile sunt ceva mai scazute (nu se poate face acest lucru ca intr-un program de layout). Exista insa unele editoare profesionale, PitStop constituind deja un standard (este utilizat mai ales de cei care lucreaza in DTP/Prepress). Din aceeasi categorie – InFix PDF Editor. Pentru cei interesati, cautati pe Planet PDF (v. Google).
  Cat despre freeware, cat dai pe ele, atat ai de pe urma lor (nu ca n-ar fi bune pentru operatii simple).
  Puteti incerca si STDU Viewer (care permite si exportul in DjVu).

 5. Gabriel spune:

  Radule, ce parere ai despre PDF Split And Merge Basic?

 6. jazz spune:

  Daca lipesc PDF-uri care contin sumar/cuprins, fisierul final nu mai are sumar/cuprins. Naspa…

 7. jazz spune:

  Revin cu o recomandare, o alternativa pentru split/merge, care pastreaza si cuprinsul/sumarul fisierelor initiale, combinandu-le intr-unul singur (plus alte optiuni):

  PDF Split and Merge
  http://www.pdfsam.org/?page_id=32

 8. claudiu spune:

  Salut! Am si eu o rugaminte. Am un fisier PDF si vreau ca la cuprins sa se poate da click pe tilu si sa fie directionat catre pagina dorita. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

  Multumesc anticipat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *