Chameleon Folder


Rapid, rapid, mai rapid. Pentru ca să facem cât mai multe lucruri căutăm să ne mişcăm cât mai rapid – pare că filosofez de doi lei, dar de fapt e doar o introducere pentru un alt program destinat celor preocupaţi să îşi eficientizeze lucrul. Şi dacă recent am vorbit despre lansarea rapidă a aplicaţiilor (vezi articolul de azi sau seria despre Quick Cliq), acum doresc să vă vorbesc despre navigarea rapidă între directoare. Până acum doar FolderMenu am văzut să unifice aşa ceva, dar am renunţat la program pentru că are un bug pentru mine supărător.

imagine

Apropo: tot mai sper că Quick Cliq va încorpora lansarea de aplicaţii şi navigarea rapidă între directoare, după cum mi-au promis autorii. Un update recent a rezolvat unele probleme deranjante, dar nu a adăugat ce doream. Bun. De la capăt. De ce e important să navighezi rapid între directoare? Eu unul nu am doar documentele din My Documents şi gata. Am vreo duzină de locuri unde vreau să ajung rapid, din orice program aş fi. Răsfoirea (browse) directoarelor e ineficientă, absolut ineficientă, cu cât structura e mai stufoasă. Să vă dau un exemplu. Lucrez acum frecvent cu folderul legat de Crăciun (că tot intrăm imediat în Postul Crăciunului). Dacă ar fi să navighez folder cu folder, priviţi calea:

D:\Users\Radu\Documents\My Dropbox\Cateheza\Activitati\Craciun

Chameleon Folder, căci despre acest program vreau să vă vorbesc, face minuni. Îţi poţi defini un meniu (vezi captura de mai sus-stânga) şi acesta face două lucruri:

 • dacă eşti într-o fereastră Save/Open, te va “teleporta” la directorul ales imediat
 • dacă nu, îţi lansează MS Explorer cu directorul ales deschis

Dacă vă plimbaţi între 2-3 directoare, uşor accesibile, programul nu vă va interesa. Dacă sunt mai multe, daţi-i o şansă acestui program gratuit. Cu Win+Z – dar nu sunteţi limitat la această combinaţie – puteţi avea la îndemână instrumentul de schimbat calea. Puteţi folosi şi middle click la mouse. A! Şi dacă sunteţi într-o fereastră Save/Open puteţi folosi şi filtre personalizate (există un tab pentru aceasta). În rest Chameleon Folder nu găteşte, nu spală, ci face o singură treabă bună: navigare rapidă la folderul dorit.

imagine

PS: De ce nu o fi inclus autorii şi lansarea de fişiere în acest program? Ar fi fost un launcher mai general şi deosebit de bun.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Cosmin spune:

  Util! L-am instalat. 90% pentru utilizarea in dialogul Open/Save. Multumesc pentru propunere!

 2. gyges77 spune:

  Extrem de util programul. Multumesc pentru semnalare. Demult asteptam asa ceva.

 3. aiurel spune:

  De navigat usor intre directoare se poate si cu Total Commander (shareware) sau si mai bine cu TC UP (moca, http://tcup.pl/index.php?l=ro). Insa la partea cu Open/ Save intr-adevar ajuta.

 4. geo spune:

  Prefer Unreal Commander: dual paner, (dez)arhivator incorporat, procese separate.

 5. radu.capan spune:

  Nu aţi înţeles programul recomandat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *