Conturile Google Apps mai aproape de conturile Google


De ani de zile folosesc Google Apps pentru domeniile pe care le deţin sau de care mă ocup. Via Google Apps am adresa personală radu(la)capan.ro, şi fiecare membru al familiei cu adresa lui; via Google Apps am adresele cnet(la)cnet.ro sau editor(la)catholica.ro şi exemplele pot continua. E altceva, nu, când trimiţi emailuri cu domeniul tău, nu cu unul public… e o chestie de imagine. Dar, în mod regretabil, în timp ce adresele de email Google Apps se comportă exact ca cele GMail, există… pardon, existau alte limitări. Şi astfel, vrei nu vrei, îţi trebuia şi un cont Google pentru Picasa, Reader, Blogger ş.a.

imagine

Acum Google e pe cale să schimbe aceasta. Zeci de aplicaţii – mai exact 55 acum – sunt gata să devină accesibile în contul Google Apps, pe lângă cele, puţine, ce existau şi până acum (Email, Docs, Calendar, Sites, Chat ş.a.). Logaţi-vă la contul Google Apps (nu aveţi? am scris recent articolul Folosirea Google Apps pentru un domeniu propriu) şi veţi vedea invitaţia la tranziţie. O puteţi aştepta până când va fi automată, sau să grăbiţi procesul. Mai sus vedeţi în captură pasul 2, ce vă permite să alegeţi ce servicii să se adauge. Implicit sunt puse… toate 55! Eu am pus toate pe OFF şi apoi cele dorite pe ON.

imagine

Pe româneşte: care e câştigul? Acum cu un cont Google Apps (de exemplu cu contul meu personal, radu-at-capan.ro) voi putea să accesez Google Reader sau să îmi ţin pozele într-un cont Picasa. Yep. Nu mai depind de contul GMail. Cool! Îmi rămân încă multe întrebări, dat fiind că activarea tranziţiei ia ceva timp, ore, zile. Nu pot să spun deci cum merge concret, dar mă aştept să meargă bine 😉 . Sunt curios ce posibilităţi de migrare sunt oferite (hint). Şi mai ales dacă vei putea să îţi cumperi extra-spaţiu pentru un cont Google Apps (acum de exemplu nu se poate decât pentru conturile Google). Vă las cu clipul de prezentare a noutăţilor. Iar anunţul oficial este aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. cosmin sandu spune:

    Din pacate se pare ca nu toate aplicatiile merg pe contu de Google Apps…
    De exemplu youtube nu mai merge pe contu de google apps (http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=ro&answer=1074205) pentru ca se pare ca nu s-a lansat in tara noastra 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *