Quisple: asculţi în timp ce lucrezi


Dacă aveţi un clip YouTube şi nu vreţi să îl vedeţi în navigator, puteţi folosi playerul VLC. Probabil am mai spus-o. Din meniul Media opţiunea Deschide un flux de reţea, după care daţi URL-ul clipului. Bun. Dar nu despre aceasta este vorba. Aş dori să semnalez programul Quisple. Îl puteţi descărca de aici, însă atenţie: mergeţi mai jos în pagină pentru a descărca versiunea 1.5 gratuită. Despre cea comercială vorbim imediat. După cum vedeţi în captură, programul, folosind API-ul YouTube, ia ca “intrare” un scurt text după care face căutarea, iar “ieşirea” e partea sonoră a clipului.

imagine

Cum programul funcţionează implicit mereu-deasupra (click pe i-ul ca de informaţii pentru setări şi de acolo puteţi dezactiva acest comportament), e bun de folosit pentru a asculta muzică în timp ce lucrezi. Poţi fi în MS Word sau Adobe Photoshop că Quisple e la îndemână. Problema e că redă doar o piesă. Nu poţi scrie deci Abba şi să redea una după alta piesele Abba. Merge bine însă dacă ştii titluri de piese şi îi tot dai unul câte unul. Doar că atunci interferează cu lucratul. Problemele le rezolvă versiunea 2.0, recent lansată, care e însă comercială. Din fericire costă doar 4usd, adică vreo 12-13 lei. O nimica toată.

imagine

După cum se vede în captură, noua versiune poate lucra cu playlist-uri. Ba se poate lega la contul tău YouTube şi descărca playlist-urile pe care ţi le-ai definit. Mai multe despre această versiune aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *