Bing Maps în România: mai bun de cât Google şi Yahoo


Testând zilele acestea Windows Live Writer am observat că are integrare cu Bing Maps (Bing.com/Maps/). Ce urât, mi-am zis, că nu poţi să foloseşti Google (Maps.Google.ro). Dar jucându-mă mai mult cu facilitatea am descoperit că Bing are fotografii din satelit… mult mai bune decât cele de la "concurenţă". Iată mai jos imagini ale aceleiaşi zone de pe cele 3 soluţii (deci inclusiv Maps.Yahoo.com). Deşi dimensiunile nu ajută prea mult, putem vedea cum Bing are fotografii la un unghi mai înclinat şi cu o rezoluţie mai bună.

Yahoo

Google

Bing

clip_image002

clip_image004

clip_image006

Dacă alegem un obiectiv mai… mare (sigur îl veţi recunoaşte) diferenţele sunt şi mai vizibile. Yahoo arată o imagine ceva mai OK, Google nu e nici el rău (captura nu îi face dreptate) în schimb imaginea din Bing pare făcută direct din elicopter!

Yahoo

Google

Bing

clip_image008

clip_image010

clip_image012

Mi-a plăcut la Bing şi uşurinţa de utilizare. Un simplu clic-dreapta e suficient ca să marchezi o locaţie. Ca să obţin linkul de mai sus a fost suficient să copiez adresa din bara browserului (va trebui totuşi să alegeţi "Bird’s eye" ca să vedeţi imaginile). Prin comparaţie Google mi-a cerut să mă loghez iar de la Yahoo nu am putut să obţin link decât pentru Bucureşti. Ca să fiu sincer numărul de străzi etichetate pare ceva mai mic la Bing decât pe Google. Pe de altă parte, în România nici Bing nici Google nu strălucesc. Yahoo stă ceva mai bine, dar adesea mă văd nevoit să apelez oricum la OpenStreetMap.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 4,29 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. gyges77 spune:

  Ca acoperire nu se compara nici de departe cu Google Maps…

 2. Cosmin spune:

  Acele imagini din Bing (BirdEye) sunt facute din avion, nu sunt din satelit :). Are si Google poze din avion dar deocamdata e limitat la cateva orase (vezi Venetia, Stuttgart)

 3. jürgen.toth spune:

  Bing Maps „cooperează” cu serviciul OpenStreetMap, fondatorul acestuia din urmă devenind angajat Microsoft, deci pe viitor cooperarea se va concretiza probabil într-o preluare completă. Citiţi aici: http://www.bing.com/community/site_blogs/b/maps/archive/2010/11/23/bing-engages-open-maps-community.aspx

 4. d3lict spune:

  Pacat ca au date din 1900 toamna, calitatea e foarte buna dar nu ajuta.

 5. raz spune:

  …da, au poze bune, pentru anuumite zone, nu e toata Romania (toate orasele) pozata la fel. Plus, hartile cu strazi lasa mult de dorit in orase mai mici. Plus daca intri in Map Maker de la Google ai acces la harti mult mai detaliate decat cele de pe Maps.

 6. Anabelle spune:

  Trebuie stopata „reclama” catre acest motor de cautare numit Google. Incercarea de a prelua totul si de a pune stapanire peste orice inseamna internet si nu numai, se numeste monopolizare. Trebuiesc incurajate si alte motoare de cautare. Google a „papat” destui bani incat acum sa poata sa va controleze si viata. Din punctul de vedere al unui webmaster, lucrurile se vad altfel decat din punctul de vedere al unui cumparator de ochelari „faini” de la Google.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *