HotKeyMan: lansări din taste


Dacă lansarea rapidă a aplicaţiilor fără vreun program (articol de acum câteva săptămâni) nu v-a convins, atunci poate o să vă placă HotKeyMan. E un program micuţ şi care îşi face cu brio treaba. De fapt oferă câteva lucruri dincolo de lansarea din taste. Din start vine de exemplu cu combinaţia Win+/ pentru a minimiza fereastra activă, Win+Num* pentru a maximiza fereastra activă, Win+S pentru captură de ecran şi Win+N pentru a lansat Notepad-ul. Dar e doar începutul, pentru că de la New hotkey putem să setăm şi alte combinaţii de taste pentru diverse acţiuni.

imagine

Mai jos vedeţi că definirea unei scurtături constă din doi paşi: mai întâi definim combinaţia de taste. Orice din… ce e liber 😉 , dat fiind că unele scurtături sunt rezervate de sistemul de operare. În pasul doi alegem acţiunea. Am spus deja de maximizarea şi minimizarea ferestrei active. Mai putem şi închide fereastra activă (în loc de Alt+F4). Putem desigur alege Open file pentru a lansa un program sau un fişier. Cu Open website putem să avem rapid lansate siturile favorite (Win+G pentru Google?). Mai vin două opţiuni pentru captură de ecran (fereastra activă sau tot ecranul), una pentru ieşirea din Windows (nu am testat, probabil e pentru ShutDown) şi, în fine, ultima opţiune permite trimiterea unei secvenţe de taste (de la Send keystrokes). Această opţiune nu e teribil de avansată, dar pentru semnături sau altele merge.

imagine

Programul nu ocupă excesiv memoria RAM, după mine cel puţin. E foarte simplu de folosit şi cred că îl vor îndrăgi şi cei începătorii şi avansaţii în utilizarea calculatorului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *