SE-DesktopConstructor


Am scris anul trecut despre SE-ScreenSavers şi despre SE-TrayMenu. De la acelaşi autor semnalez acum programul SE-DesktopConstructor. Ce face acesta? “Construieşte desktopul” ar fi explicarea din traducerea titlului. Mai exact: permite câteva lucruri pe care tapeturile din Windows nu le pot nativ. De exemplu să pui un calendar sau un ceas în tapet. Subliniez: în tapet. Nu sunt interactive ci pur şi simplu puse peste imagine, dar de fapt în imagine. Nu văd sensul să pui ceasul, care se modifică minut cu minut, dar calendarul poate fi cu sens.

imagine

Cu un editor grafic puteţi să vă puneţi şi singur un calendar pe un tapet, nu? Ei bine, SE-DesktopConstructor pune automat peste orice imagine de tapet, şi îi puteţi indica Dvs un folder de unde să ia şi să schimbe tapeturile, cu ce frecvenţă alegeţi Dvs. Aha… deja începe să aibă mai mult sens. Şi mai are un atu: permite desenarea de forme pe tapet – dreptunghi, dreptunghi rotunjit şi cerc. La ce bun? Pentru a grupa iconiţele de pe Desktop. Îmi aminteşte – vag – de Fences: gruparea iconiţelor pe desktop. Vedeţi în captura de mai sus un dreptunghi în care am grupate trei iconiţe: ei bine, puteţi face (“desena”) oricâte astfel de grupuri şi ele vor fi aplicate automat la schimbarea tapeturilor (important: dacă treceţi pe temele Windows se duc efectele SE-DesktopConstructor).

imagine

Dacă nu am fost foarte clar încercaţi singuri programul 🙂 . Are şi o versiune portabilă deci nu prea aveţi ce pierde (decât timp, dacă nu vă va place ce face).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Rares spune:

    Foarte cool, sunt interesat in schimb cum e cu resursele consumate, dar cred ca solutia e destul eficienta. Chestia cu marcarea zonelor poate fi foarte utila.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *