Ge.tt: partajare rapidă de fişiere


Soluţiile simple de partajare de fişiere nu lipsesc. Mulţi preferă siturile româneşti, invocând viteză sporită. Să vedem totuşi o alternativă de peste hotare. Din Europa oricum, din câte deduc eu. Ge.tt are o interfaţă elegantă şi reclame zero. Nu este încă prea consistent în limitele afişate. Din Terms citesc că fişierul încărcat trebuie să fie de maxim 2GB (nu am testat), dar cât stă online nu mi-e clar. Într-unele locuri scrie 30 de zile, în altele 3 luni. Oricum ar fi, astfel de servicii îţi sunt utile – cel mai adesea – pentru 1-2 maxim câteva zile.

imagine

Partea frumoasă, dar nici aceasta originală, este că în timp ce publici primeşti deja linkul pe care să îl împărtăşeşti prietenilor (colegilor, şefului de birou sau cui trebuie). Atenţie: evident, linkul devine util abia când s-a terminat publicarea. Cu alte cuvinte dacă pui online un fişier de 500MB nu te grăbi să distribui linkul înainte de terminarea încărcării. Pentru simplitate şi viteză eu îi dau o notă bună, iar integrarea cu Facebook şi Twitter îl fac suplimentar atrăgător.

imagine

Acum să vedem cât rezistă. Tot ce se oferă acum va rămâne gratuit – aşa  se spune – dar vor fi în curând facilităţi suplimentare contra cost. Ce ţi-ai putea dori în plus? Poate protecţie (parolă) la descărcare… timp mai lung de depozitare… legături securizate… Pentru cei mai mulţi dintre noi, ceea ce Ge.tt oferă acum, gratuit, e suficient. Iar numele e simpatic şi, cred eu, uşor de reţinut.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Laur spune:

    Site-ul este simplu, foarte usor de utilizat, dar se pare ca exista o problema la partea de upload, cel putin pentru mie nu prea a functionat, am incercat sa incarc cateva fisiere de maxim 300 kb fiecare si nu a pornit upload, problema nu cred ca este de la mine, deoarece am o conexiune foarte buna la internet.

  2. Raimi spune:

    Uneori porneste, alteori nu. Tot uneori porneste mai greu… eu acuma il testez cu doua calupuri de foto arhivate. Am observat ca numai la prima incarcare iti da link-ul din timpul incarcarii, la a doua inca nu…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *